Geçtiğimiz aylarda rekor bir zamanda kurulumu gerçekleştirilen AYANOĞLU GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ (GES)’in kabulü yapıldı.

11 gün gibi rekor bir sürede, fabrikanın çatısına kurulumu gerçekleştirilen, en son teknoloji panel ve inverterlerin kullanıldığı tamamen çevreye duyarlı temiz enerji kaynağı olan, Güneş Enerjisi Santrali sayesinde Ayanoğlu Salyangoz artık kendi elektrik ihtiyacının büyük bir bölümünü Güneşten sağlayacak.

Toplamda 270 kW gücündeki santralin tamamen aktif hale gelmesiyle beraber bölgemizde atılan en büyük Güneş Enerjisi adımlarından biri gerçekleşmiş oldu. Mutlu Yüzler Enerji Teknolojileri ve Trend Erk Enerji ortaklığıyla gerçekleştiren Proje En son Sistem kullanım anlaşmasının imzalanmasıyla birlikte devreye alınmış oldu.

Artan fatura maliyetlerinin yanı sıra ülkemizin ve dünyanın en büyük ihtiyacı olan “enerjiye” artık Güneş Enerjisiyle ulaşacak olan Ayanoğlu Salyangoz Fabrikası sahibi Sadık Ayanoğlu: “Yeşil Enerji olan Güneş Enerjisi alanında öncülerden biri olmaktan Mutluluk duyuyoruz. Bu hizmet sayesinde öncelikle vatanımızın enerji ihtiyacına destek olduğumuz için gururluyuz. Vatana millete hayırlı olsun. Bu hususta Projeyi sahiplenen ve Her safhasında yanımda olan başta yeğenim Mutlu Yüzler Enerji Teknolojileri sahibi Mutlu Ayanoğlu olmak üzere, Devletimizin imkanlarını esirgemeyen ve her hususta ellerinden gelen yardımı gösteren TEDAŞ, BAŞKENT ENERJİSA Ankara ve Bölgemizdeki çalışanlarına, Tüm emeği geçen herkese canıgönülden teşekkür ediyorum. Artan Enerji maliyetlerinden daha fazla korunmak ve ihtiyacımızın fazlasını da satarak ek gelir elde etmek düşüncesiyle, Güneş Enerjisi alanında ki yatırımlarımıza devam edeceğimizi gurur ve mutlulukla paylaşıyorum” dedi.

Mutlu Yüzler Enerji Teknolojileri sahibi Mutlu Ayanoğlu ise: “Böylesi büyük bir yatırıma vesile olmanın gururunu yaşıyorum. İnşallah bu projemiz örnek olacak ve bölgemizle birlikte tüm vatanımızın enerji ihtiyacı güneşten sağlanacak. Devletimizin de artan destekleriyle çatılarımız daha kıymetli çünkü çatılarımız artık Güneş Paneli Tarlası konumunda. Umuyoruz ki mevcuttaki fırsatlardan tüm halkımız ve saygıdeğer iş adamlarımız faydalanır. Bizler tecrübeli mühendislerden oluşan kadromuz ve profesyonel ekibimizle bu hususta çok coşkulu, enerjiğiz. Elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız. Bizim Enerjimiz Güneş!” diyerek heyecanını dile getirdi. (AHMET ÇİMEN DEVREK)

Editör: Haber Merkezi