Zonguldak İl Genel Meclisinin Ekim ayı üçüncü birleşimi İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapıldı.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapılan toplantıya, il genel meclisi üyeleri, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Güral Karayılmaz, daire müdürleri katıldı.

Açılış ve yoklamanın ardından geçen oturuma ait karar özeti okunarak kabul edildi.

Gündemin, 3. Maddesinde bulunan, İlimiz Kilimli ve Kdz. Ereğli İlçelerinde, kamulaştırma işlemleri tamamlanan taşınmazların, eğitim ve öğretim hizmetlerinde kullanılmak üzere, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsisi ile ilgili konunun görüşülmek üzere komisyonlarına havalesi oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 4. Maddesinde bulunan,  İlimiz Kdz. Ereğli İlçesi Süleymanbeyler Köyü hudutları dahilinde bulunan, kadastroda 107 ada, 3 ve 12 parsel no ile kayıtlı taşınmazlarda “Pazar Alanı (Canlı Hayvan Pazarı) amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ile 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı yapılması ile ilgili konunun görüşülmek üzere komisyonlara havalesi oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 5. maddesinde bulunan, İlimiz Kdz. Ereğli İlçesi Keşkek Köyü hudutları dahilinde bulunan, kadastroda 101 ada, 73 parsel no ile kayıtlı taşınmaz üzerinde “Günübirlik Turizm Tesis Alanı” amaçlı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı yapılması ile ilgili konunun görüşülmesi hususunun komisyonlara havalesi oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 6. maddesinde bulunan, İlimiz Devrek İlçesi Hışıroğlu Köyü Merkez Mahallesinin içme suyu ihtiyacını karşılayan su deposunun eski olduğu, artık hizmet veremeyecek durumda bulunduğu ve yeni bir su deposu yapılması zorunluluğu hasıl olduğu, Devrek Kaymakamlığının ilgi sayılı yazısından anlaşıldığından; söz konusu yeni depo  yeri  mera arazisi içinde kaldığından, gerekli izin ve irtifak işlemlerinin yapılabilmesi için, İl Özel İdaresi 2020 ek yatırım programına alınması ile ilgili konunun görüşülmesi hususunun komisyona havalesi oy birliği ile kabul edildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından 3 adet önerge gündeme alınarak komisyonlara havale edildi.

Gündem dışı konuşmalarda İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Güral Karayılmaz, meclis üyelerini bilgilendirdi.

Karayılmaz, Türkali Tesisleri, lojmanlar ve 12 katlı iş merkezindeki bina satışı ile ilgili bilgilendirme yaptı.

Genel Sekreter Ahmet Karayılmaz, satışlardan ve elde edilen gelirin her aşamasından Meclis üyelerinin bilgilendireceği ve elde edilen gelir ile araç parkının genişletileceğini söyledi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi