Zonguldak İl Genel Meclisinin Kasım ayı 11’nci birleşimi İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapıldı.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapılan Kasım ayı 11’nci birleşimine il genel meclisi üyeleri ile daire müdürleri katıldı.

Açılış ve yoklamanın ardından geçen oturuma ait karar özeti okunarak oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin 3 maddesinde yer alan İdaremizin % 15 hisse ortağı olduğu Zonguldak Özel Sivil Havacılık Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin 28.08.2020 tarihinde yapılan olağan genel kurulunda Şirket Sermayesinin 7.500.000,00 TL’den 10.000.000,00 TL’ye çıkarılmasına karar verildiğinden, 2.500.000,00 TL sermaye artışından İdaremiz payına düşen miktarın 375.000,00 TL’nin ödenmesi ile ilgili Plan ve Bütçe, Sanayi ve Ticaret, İçişleri ile Çevre ve Sağlık Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 21 – 10 – 8 – 11 sayılı raporlarının görüşüldü.

Gündem maddesinin  görüşülmesi esnasında AK Partili İl Genel Meclisi üyesi Rıfkı Gültekin söz alarak “Havaalanı bizim gözbebeğimiz. İl olarak daha modern bir havaalanı istiyoruz. Bütün yatırımların büyük  kıüldü.

Gündem maddesinin  görüşülmesi esnasında AK Partili İl Genel Meclisi üyesi Rıfkı Gültekin söz alarak “Havaalanı bizim gözbebeğimiz. İl olarak daha modern bir havaalanı istiyoruz. Bütün yatırımların büyük  kısmını Özel İdare yapıyor. Mahsuslaşma neden yapılmıyor. Onunla ilgili bir komisyon kurulup daha etraflıca bir araştırma yapılmasını istiyorum” dedi.

CHP’li İl Genel Meclisi üyesi Nebahattin Yılmaz da söz alarak, “Havaalanı ile ilgili sorduğum sorulara cevap alamadım. Fazla konuştuğumuzda hizmete karşı geldiğimi söyleniyor” diye konuştu.

CHP’li İl Genel Meclisi üyesi Ramis Muslu da, “Askeri havaalanı olarak zamanında açılmış bir yer. Daha sonra normal uçuşlara açıldı. 2 gün önce havaalanı müdürü bize yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi aktardı. 310 pist uzunluğu bitti. Ben bu çalışmanın yıl sonuna kadar biteceğine ihtimal vermiyordum. Ancak yapılan çalışmalar ile 60-70 metrelik dolgu ile betona başlandı. 40 gün hava şartları iyi giderse bittiğinde 200 kişilik uçaklar inmeye başlayacak. Havaalanı içinde yoğunluk var. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

AK Parti İl Genel Meclisi üyesi İsmail Terzi de gündem maddesi ile ilgili söz alarak, “Havaalanında iki konu var. Sermaye ve pistin uzaması. Genişletilmesini şirket yapıyor. Gittik gördük beğenen var beğenmeyen var. Bu firma daha önce havaalanı etrafından traşlama çalışmasını yapmıştı. Kalan kısmını da yapmak istiyor. Yapılırsa bu sorunlar tamamen ortadan kalkacaktır” dedi.

AK Parti İl Genel Meclisi üyesi Arif Sefercik de, İl Genel Meclisi üyelerine seslenerek, burasının Çaycuma Havaalanı değil Zonguldak Havaalanı olduğunu ifade ederek, “Havaalanı için modern bir çalışma yapılıyor. Herkes çalışıyor. Süper bir çalışma var. 6 milyon 300 bin lira gibi bir para aktarıldı. Devamlı gündeme getirilmesi yanlış. Devlet çalışıyor, özel idare çalışıyor, alan firma çalışıyor. Artık Zonguldak havaalanın gündemden düşülmesi gerekir” diye konuştu.

Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli son olarak söz alarak “Pandemi döneminde Özel İdare olarak üçüncü aydan beri orada yapılan çalışmanın içindeyiz. Devletimiz ve Özel sektörün çalışması ile belirli bir aşamaya geldi Havaalanı. Havaalanında yüzde 15 hissemiz var. Eğer burada problem varsa ortaya çıkacak. Biz bu havaalanını başka şekilde konuşalım artık” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından gündemin 3 maddesinde komisyondan geldiği şekliyle kabul edildi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi