Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü Üzülmez Müessesesi Asma-Dilaver İşletme Müdürü görevini yürütürken uğradığı saldırı sonucu katledilen Avni Cinel, ölümünün 16. yılında özlemle anıldı.

16 Eylül 2004 tarihinde Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğü Üzülmez Müessesesi Asma-Dilaver İşletme Müdürü görevini yürütürken uğradığı saldırı sonucu katledilen Avni Cinel, ölümünün 16. yılında TTK Üzülmez Müessese Müdürlüğünde düzenlenen törenle anıldı.

Törene; TTK Genel Müdür yardımcıları Ercan Gebeş, İsmail Güner, Müessese Müdürü Murat Köseoğlu, İşletme Müdürü Müjdat Birol, TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi 2. Başkanı Levent Yağcıoğlu ve yönetim kurulu üyeleri Hanefi Oruç, Erdoğan Kaymakçı, GMİS Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, CHP Zonguldak eski Merkez ilçe Başkanı Fikret Zaman, ailesi, meslektaşları ve sevenleri katıldı.

Törende TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi 46. Dönem Yönetim Kurulu adına konuşma yapan Doç. Dr Kemal Barış, şunları ifade etti:

“16 Eylül 2004 tarihinde Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğü Üzülmez Müessesesi Asma-Dilaver İşletme Müdürü olarak görevini yürütürken uğradığı alçakça saldırı sonucu katledilen meslektaşımız Avni CİNEL' i 16. yılında bir kez daha üzüntüyle anıyoruz. Görevleri insan hayatını kurtarmak, iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini aldırmak olan meslektaşlarımızın kamu adına denetim, görev ve sorumluluğu bulunmaktadır. Meslektaşlarımız kamusal görevleri gereği herkese eşit mesafede durma gayreti ile görev yaparken aynı zamanda da hedef gösterilmektedirler. Bugüne kadar meslektaşlarımıza yapılan saldırılara karşı gerekli ve etkili tedbirlerin alınmadığı ve bu eylemlerin saldırıları gerçekleştiren kişilerin yanlarına kâr kaldığı görülmüş, buna karşın yapılması gereken yasal düzenlemeler yapılmamış ve meslektaşlarımızın böyle durumlarda savunmasız bırakılmıştır. Emeği ile geçinen mühendis ve işçiler arasında kopan sevgi ve saygının yeniden tesis edilmesi, mesleki dayanışmanın gücü ile mühendislik ve madencilik biliminin uygulanmasının önündeki engellerin kaldırılması için kararlılıkla mücadele edeceğiz. Bu bağlamda, alçakça bir saldırı sonucu hayatını kaybeden meslektaşımızı saygı ve özlemle anıyor, bu tür saldırıların tekrar yaşanmayacağına inanıyoruz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi