Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğünce 2022 yılı yangın sezonuna hazırlık kapsamında “Orman Yangınlarıyla Mücadele İş Başı Eğitimleri' Karabük ve Eskipazar İşletme Müdürlüklerinde düzenlenen eğitimlerle tamamlandı.

Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu'nun da katıldığı Orman Bölge Müdür Yardımcısı İhsan Köse, Koruma Şube Müdürü ve teknik personelleri tarafından verilen eğitimlere Karabük ve Eskipazar İşletme Müdürleri, müdür yardımcıları, işletme şefleri, orman muhafaza memurları, arazöz şoförleri ve yangın ilk müdahale ekipleri katıldı.

Eğitimde katılımcılara; orman yangınlarıyla daha etkin mücadele, yangınların önlenmesi ve söndürülmesi amacıyla yangın öncesi, yangın anında ve yangın sonrası yapılacak iş ve işlemler teorik ve uygulamalı olarak anlatıldı. Yangına müdahale malzemeleri ve araçları tanıtılıp, bu malzemelerin bakımları ve muhafazalarındaki detaylar gösterildi. Her an yangına hazırlıklı olunması amacıyla, yapılan ve yapılması gereken çalışmalar ifade edildi.

Orman yangınlarının önlenmesi açısından yangına mahal verebilecek olumsuzluklara karşı alınması gereken tedbirler, erken müdahalenin önemi, yangın ihbarlarının ivedilikle yapılması, alınan ihbarların değerlendirilmesi, yasal sorumluluklar ve hukuki yaptırımlar konularında da katılımcılara bilgiler verildi.

Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu eğitimde katılımcılara hitaben “Temel amacımız orman varlığımızı korumak, yaşatmak ve artırmak. Bu amaçla personelimizin muhtemel bir yangına karşı hareket kabiliyeti, reaksiyon süresi, kriz ve stres yönetimi becerisi ölçüyor yaptığımız bu eğitimlerle becerilerini artırıyoruz. 2022 yılı Orman Yangınları ile Mücadelede hazırlıklarımızı tamamlandık. Böylelikle olası bir orman yangınına daha etkili ve verimli bir şekilde müdahale ederek. Bölge Müdürlüğü olarak bu konuda tüm gayretimizi göstereceğiz.

YANAN VE YOK EDİLEN ORMANLARIMIZ KAYBOLAN GELECEĞİMİZDİR

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte orman yangınlarına hassas bir döneme girilmiştir. Orman teşkilatımız bünyesinde yer alan personelimiz sadece orman yangınları ile değil orman dışı alanlarda çıkan yangınlarla da mücadele etmektedir. Orman yangınlarıyla mücadele sezonumuz başladı. Teoride öğrenilen ve hafızada mevcut bulunan bilgiler tüm İşletme Müdürlüklerimizde yapılan bu tatbikatlarla pekişiyor. Yanan ve Yok edilen ormanlarımız kaybolan geleceğimizdir. Vatandaşlarımızın orman yangınları hususunda hassas olmalarını bekliyoruz. Herhangi bir yangın ve duman gördüklerinde ‘Alo 112" hattına bildirmelerini talep ediyoruz. Bunu bildirdiği takdirde vatandaşlık görevini yaparak, çok büyük bir fayda sağlayacaktır. Hep birlikte İnşallah yangınsız bir sezon geçiririz” dedi.

Editör: Haber Merkezi