Zonguldak İl Genel Meclisinin Temmuz ayı ikinci birleşimi İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapılırken, gündemin 3 maddesinde yer alan Gökgöl Mağarasına girişlerde öğrenciler 10 TL normal vatandaşlar 15 lira olarak belirlendi.

Zonguldak İl Genel Meclisinin Temmuz ayı ikinci birleşimi İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapıldı.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapılan  Temmuz ayı ikinci birleşimine, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz, bazı daire müdürleri ile meclis üyeleri katıldı.

Açılış ve yoklamanın ardından geçen oturuma ait karar özeti okunarak oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin 3 maddesinde yer alan İlimiz Merkez İlçe Elvanpazarcık Beldesi Cumhuriyet Mahallesi hudutları dahilinde, Zonguldak-Devrek Karayolu kenarında bulunan, İdaremiz sorumluluğundaki Gökgöl Mağarası önüne yapılan Ziyaretçi Merkezi tamamlanmış olup, hizmete açılmıştır. 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 10. maddesi gereğince Gökgöl Mağarası ziyaretçilerine uygulanacak olan, tam ve öğrenci giriş ücretleri ile ücretten muaf tutulacak kişi ve grupların belirlenmesi hususunun görüşülürken, sivil girişlerde 15 TL, öğrencilerde 10 TL ücret belirlenirken, Şehit Aileleri, Engeliler ile Gaziler ve basın mensupları ücretsiz yararlanacak.

Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz gündem maddesi ile ilgili açıklamasında, “Gökgöl mağarasının aylık gideri 40 bin TL. Buradaki hizmeti en kaliteli şekilde yapmak istiyoruz. Milli Eğitim ile protokol karşılığında öğrenciler kafile halinde geldiklerinde ücretsiz mağarayı gezebilecekler.  Ülkenin her yerinde aynı uygulama var. Mağarada günde 580  ampul yanıyor. Maliyet açısından yaptığımız uygulama 15-10 masrafları kafa kafaya getiriyor” dedi.

Bazı meclis üyeleri de konu hakkında düşüncelerini dile getirmesinin ardından gündem maddesi açıklandığı şekliyle oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin 4 maddesinde yer alan İlimiz Devrek İlçesi, Hatipler Köyü ile Velibeyler Köyü arası, Halilbeyoğlu Köyü – Karakoçlu Köyü arası yolların, İl Özel İdaresi yol ağına alınması gerektiğinden, gerekli çalışmaların yapılması ile ilgili İçişleri, İmar ve Bayındırlık, Plan ve Bütçe ile Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 10 – 24 – 22 – 20 sayılı raporları komisyondan geldiği şekliyle kabul edildi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi