Gökçebey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gökçebey Kaymakamlığının yazılı talebine istinaden Gökçebey Eski Hastane binası İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından 2021 Ekim ayı sonunda Gökçebey Halk Eğitimi Merkezi olarak kullanılmasına karar verildi.

Bununla birlikte Gökçebey'de ortaya çıkabilecek eğitim ihtiyaçlarında kullanılmak kaydıyla süresiz olarak Gökçebey Halk Eğitimi Merkezine tahsis edildi.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada; "Gökçebey'in 1992 yılında Devrek'ten ayrılarak ilçe olması ile birlikte diğer resmi kurumlar gibi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Halk Eğitimi Merkezi de kurulmuştu. Yaklaşık 30 yıldır geçici mekanlarda kıt imkanlarla sürdürülen yaygın eğitim faaliyetleri bundan böyle bağımsız ,fiziki ve diğer imkanları yeterli olan ve sürekli geliştirilebilecek bir binada gerçekleştirilme imkanı buldu. Binanın Gökçebey'de ihtiyaç duyulan eğitim faaliyetlerine uygun olarak düzenlenme çalışmaları ilk günden itibaren kurs faaliyetleri ile birlikte devam etmektedir. Binamızda Ana sınıfı, derslikler ve değişik kurslar için atölyeler , bilgisayar laboratuvarı ve diğer fiziki mekanların çalışmaları hızla devam etmektedir" denildi.

Öte yandan kurum tabelası da takılarak Gökçebey Halk Eğitimi Merkezi yeni binasında çalışmalarına başladı. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi