Türkiye İş Kurumu Zonguldak İl Müdürlüğü, Gökçebey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde yer alan Gökçebey Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve Gökçebey Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliği ile İŞKUR meslek kursları açıldı.

Giyim Teknolojileri alanında Gökçebey Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde Kadın Giyim modelist Yardımcılığı kursu, El Sanatları Teknolojisi alanında Bakacakkadı Beldesi'nde Çeyiz Ürünleri Hazırlama kursu, Yiyecek İçecek Hizmetleri alanında Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nde Aşçı Yardımcısı Kursu açıldı.

Gökçebey Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliği ile Hayvan Yetiştiriciliği alanında Gökçebey Ziraat Odasında Etlik Piliç Yetiştiriciliği Geliştirme ve Uyum Eğitimi ile Arıcılık kursları açıldı.

Açılan kurslarda Gökçebey Halk Eğitimi Merkezi tarafından Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce hazırlanan müfredat programlarına uygun olarak teorik eğitim bölümünde kursiyerlere, meslekle ilgili temel bilgilerin kazandırılması sağlanmaktadır.

Uygulamalı eğitim bölümünde ise, teorik eğitim bölümünde verilen bilgilerin fiilen çalışılmak suretiyle işte uygulanması gösterilip, kursiyerlere mesleki beceri kazandırılarak iş hayatına ve teknolojiye uyumları sağlanmaktadır.

24 Ağustos'ta başlayan kurslar Aralık ayı başında tamamlanacak. Kurslara 18-55 yaş arasındaki sigortası ve emekli maaşı olmayan kadın ve erkekler müracaat etmiştir. Toplamda 65 kursiyerin 13’ü erkek,52’si kadınlardan oluşmaktadır. Özellikle Aşçı Yardımcısı kursuna yoğun talep oldu. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi