Atatürkçü Düşünce Derneği Zonguldak Şubesi tarafından ‘Göbeklitepe ve Sembollerinin Anlamı’ konulu söyleşi ve imza günü programı düzenledi.

Zonguldak Belediyesi Nikah salonunda düzenlenen ‘Göbeklitepe ve Sembollerinin Anlamı’ konulu söyleşi ve imza gününün konuğu ‘Türklerin kadim inancı ve Her yönü ile Göbeklitepe’ kitaplarının yazarı Mehmet Kenan Yelken oldu.

Yoğun katılımın olduğu programın açılış konuşmasını yapan ADD Zonguldak Şube Başkanı Nazan Papila: “Kitabı okuduğumda öğrendiğim gerçek binlerce yıllık dünya tarihinin bizimde yaşadığımız zaman diliminde değişikliklere tanıklık ettiğidir. Bu değişikliğe tanıklık etmek beni çok mutlu etti ve heyecanlandırdı. ‘Her yönü ile Göbeklitepe’ kitabını okurken sayfalarında Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün her konuda olduğu gibi tarihe bakışındaki ön görüsü ile bu kadim toprakların 12 bin yıl öncesinden bu güne taşıdığı kültür ve medeniyetin mirasçısı olduğumuz gerçeklerine gururla tanık oldum. Geçmişten bu güne bizi biz yapan değerlerimiz ile birlikte en başta şanlı cumhuriyetimizin kurucusu aziz önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı, devrimcilerimizi ve bu topraklar uğruna can veren şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum” dedi.

YELKEN: “GÖBEKLİTEPE ÖNEMLİ”

Göbeklitepe ve Sembollerinin Anlamı konulu söyleşi programının konuşmacısı Mehmet Kenan Yelken, “Göbeklitepe önemli. Bilindiği gibi Göbeklitepe 2016 yılında UNESCO Dünya Mirası listesine alındı. 2018 yılında kalıcı listeye alındı. 2019 yılında da Göbeklitepe yılı ilan edildi. Buda yurtiçi ve yurtdışında Göbeklitepe’ye olan talebi artırdı. Dolayısıyla buradan gelen bir önemi var ama Göbeklitepe’nin asıl önemli tarafı bu değil. Göbeklitepe ile beraber bütün ezber bozulmuştur ve tarihte hiçbir şey Göbeklitepe’den sonra eskisi gibi olmayacaktır” diye konuştu.

Göbeklitepe ve Sembollerinin Anlamı konulu söyleşi programı ‘Türklerin kadim inancı ve Her yönü ile Göbeklitepe’ kitaplarının yazarı Mehmet Kenan Yelken’in konuşmasının ardından kitaplarını imzalamasıyla sona erdi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi