Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, Genel Merkez Yönetim Kurulu ile Şubeler Başkan ve Yöneticileri, 1 Eylül 2021 tarihinde TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay’a bir teşekkür ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarette TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Pevrul Kavlak da bulundu.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) 29’uncu Dönem, Maden Tetkik Arama Kurumu (MTA) 19’uncu Dönem Toplu İş Sözleşmelerinin TÜHİS’te imzalanmasının ardından TÜRK-İŞ Genel Merkezi’nde gerçekleşen ziyarete GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Ertan Kaya, Genel Mali Sekreter Volkan Yıldız, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir ile GMİS’e bağlı Karadon, Kozlu, Üzülmez, Armutçuk, Amasra, Merkez Servisleri ve MTA Şube Başkan ve Yöneticileri katıldı.

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil; TTK 29’uncu Dönem, MTA 19’uncu Dönem Toplu İş Sözleşmeleri sürecinde verdiği büyük destek ve katkılarından dolayı TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay’a ve TÜRK-İŞ Yönetim Kurulu’na teşekkür etti.

Maden ve MTA işçilerinin selamlarını ve teşekkürlerini ileten Yeşil, Ergün Atalay’ın maden ve MTA işçisi ile işçi sınıfı için önemli mücadeleler verdiğini söyledi.

GMİS olarak maden ve MTA işçileri için harcadığı çaba ve verdiği mücadele nedeniyle müteşekkir olduklarını ifade eden Yeşil, “Bundan böylede TÜRK-İŞ ile işçi sınıfı ve ülkemiz adına verilecek her mücadeleyi birlikte sürdüreceğiz” dedi.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay da GMİS Yöneticilerinden maden ve MTA işçilerine selamını iletmelerini istedi.

Maden ve MTA işçilerinin önemli olduğunu belirten Atalay, “TÜRK-İŞ Genel Başkanı olduğumda ilk olarak Zonguldak’ta maden ocağına inerek maden işçileriyle bir araya geldim. Ondan sonra Annemi ziyaret ettim ve ardından TÜRK-İŞ Genel Başkanlığı makamına oturdum.

Bugüne kadar maden işçisinin, işçi sınıfının başını öne eğdirmedim, buna müsaade etmedim. Aynı kararlılıkla maden ve MTA işçisine, işçi sınıfına hizmet etmeye devam edeceğim” dedi.

TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Pevrul Kavlak da maden ve MTA işçilerinin mücadelelerini takdirle karşıladığını belirterek, “Madencilerin bizler için çok önemli bir yeri var. Madencilerle omuz omuza mücadele etmek onur verici” dedi.

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’a çiçek sundu, özel olarak hazırlanmış TÜRK-İŞ Logosu hediye etti. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi