Genel Maden İşçileri Sendikası’na (GMİS) bağlı Karadon Şube Taban Eğitim Semineri, 6-7-8 Mart 2020 tarihlerinde Kızılcahamam’da yapıldı.

Seminere GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Mali Sekreter Volkan Yıldız, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, Karadon Şube Başkanı ve Şube Yönetimi, Karadon Şube Delegeleri, temsilcileri ile maden işçileri katıldı.

Maden şehitleri ile Vatan Şehitleri için Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından seminerin sunuş konuşmasını GMİS Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir yaptı.

Demir; “2020 yılında eğitim ve örgütlenme çalışmalarına ağırlık vereceğiz. Bu dönem sendikamız üyesi yaklaşık 1000 arkadaşımız seminerlerimize katılacak. Sendikamızı daha güçlü kılmak için çalışacağız. Bir yandan örgütlenme çalışmaları yapacak diğer yandan eğitim seminerlerimize devam edeceğiz. Amacımız, birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi pekiştirmek” dedi.

GMİS Genel Mali Sekreteri Volkan Yıldız da eğitim seminerinde bir konuşma yaptı.

Yıldız şunları söyledi;

“Sendikamızı bugünlere taşıyan yöneticilerimize şükranlarımı sunuyor, başta Rahmetli Genel Başkanımız Şemsi Denizer olmak üzere hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, hayatta olanlara sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Türkiye’de ve dünyada sendikal mücadele tarihine adını altın harflerle yazdıran Genel Maden İşçileri Sendikamızda görev yapma onurunu bana yaşatan siz değerli dostlarıma ve madenci kardeşlerime sevgi, saygı ve şükranlarımı sunuyorum.

Bizden önceki arkadaşlarımızdan aldığımız bu bayrağı daha yukarılara taşımak için çalışıyoruz. Eğitim seminerlerimiz bunun en önemli adımlarından biridir. Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi, dayanışma duygularımızı ve bilgimizi artırmak için buradayız. Birlikte mücadelemizle daha büyük ve daha güçlü bir sendika olmak için çalışıyoruz”

Seminerin açılış konuşmasını GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil yaptı.

Yeşil; “Suriye’de ve vatan savunmasında şehit düşen Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu hafta içinde andığımız 3 Mart 1992 ve 7 Mart 1983 grizu şehitlerimize ve tüm maden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bizler bu seminerleri Sendikamızı bir üst seviyelere çıkarabilmek için yapıyoruz. Bu seminerlerden aldığımız bilgilerle önümüze çıkacak engellerde nasıl hareket etmemiz gerektiğini, birlik ve beraberliğimizi, dayanışmamızı nasıl artıracağımızı öğreneceğiz.

Bu eğitim seminerlerinde herşey konuşulacak, tartışılacak, önümüze ışık tutacak bilgiler ortaya çıkacak.  Seminerimizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Seminerde GMİS’in tarihini ve son dönem çalışmalarını içeren belgesel film gösterimi yapıldı.

Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Fikret Sazak, “Sendikacılık tarihi ve genel kavramlar”, “Çalışma hayatının temel sorunları”, Sosyal Güvenlik Uzmanı Eren Korkmaz “Emeklilik ve Emekli aylığı bağlanma şartları” konularında seminer verdi.

Seminer sonunda değerlendirme toplantısı yapıldı ve sertifika dağıtım töreni düzenlendi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi