Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) MTA-İŞ Şube Başkanı Tarkan Bor, Şube Sekreteri Mehmet Uğurlu Deveci, Şube Mali Sekreteri Tuncay Aksoy ile Şube Teşkilat Sekreteri Metin Alican, 16 Ağustos 2021 tarihinde Sendika Genel Merkezi’ni ziyaret ederek MTA 19’uncu Dönem Toplu İş Sözleşmesi’ndeki kazanımlar nedeniyle Genel Başkan Hakan Yeşil ve Genel Merkez Yönetim Kurulu’na teşekkür etti.

MTA işçileri adına GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil’e çiçek takdim eden MTA Şube Yönetiminin ziyaretinde GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Ertan Kaya, Genel Mali Sekreter Volkan Yıldız, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir bulundu.

YEŞİL; BİRLİK-BERABERLİK İÇİNDE MÜCADELE ETTİK

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil ziyarette, “Öncelikle Ankara’dan tüm MTA işçisinin selamını alıp gelen şubemize teşekkür ediyorum.

Zor bir sözleşme oldu. Ekip anlayışı içinde Genel Maden-İş ailesi birlik ve beraberlik içinde çok güzel bir çalışma yaptı.

Çalışmanın sonucunda bazı kazanımlar elde ettik. Arkadaşlarımızın da tabiriyle geçmiş yıllara bakarak üstün başarı olarak nitelendirilen bir sözleşme imzaladık. Yakın zamanda böyle bir toplu iş sözleşmesi imzalanmamış. Bu sözleşme sayesinde bunu da öğrendik.

Ben tekrar arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

Tüm Genel Maden-İş ailesi adına herkese hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

BOR; BÖYLE BÜYÜK BİR AİLENİN İÇİNDE OLMAKTAN GURUR DUYUYORUZ

GMİS MTA-İŞ Şube Başkanı Tarkan Bor, MTA 19’uncu Dönem Toplu İş Sözleşmesi’nde elde edilen kazanımlar nedeniyle sevinçli olduklarını belirterek, “Öncelikle şunu söylemek istiyorum; Böyle büyük bir ailenin içinde olmaktan gurur duyuyoruz.

13 yıldır MTA işçisiyim, 1 yıldır da şube başkanlığı yapıyorum. Daha öncesini de biliyoruz. MTA tarihinde ve Genel Maden-İş’in 20-25 yıllık tarihinde böyle büyük ve başarılı bir sözleşmeye imza atılmamıştı. Sevinçten ne diyeceğimizi şaşırıyoruz çünkü MTA işçisi 700 kişi, müthiş bir sevinç içindeler. Biz hepsini temsilen buraya geldik. Hepsinin adına Genel Başkanımıza ve diğer başkanlarımıza teşekkür için geldik. Hepsine teşekkür ediyoruz” dedi.

DEVECİ; ANKARA’DA VERDİKLERİ MÜCADELEYİ BİZZAT YAŞADIK

MTA-İŞ Şube Sekreteri Mehmet Uğurlu Deveci ise, “Ben 40 yıllık işçiyim. 20 küsur yıldır böyle bir sözleşme, böyle bir hak elde etme olmadı.

Biz MTA Şube olarak da Genel Başkanımız başta olmak üzere yönetim kuruluna Ankara’dan teşekkür etmek için ilk defa geldik.

Ankara’da verdikleri mücadeleyi biz orada bizzat yaşadık. Gece-gündüz, uykusuz mekik dokundu. Çalışma Bakanlığı, Enerji Bakanlığı, TÜHİS, TÜRK-İŞ, öyle bir mekik dokundu ki en sonunda Genel Maden-İş’in ısrarlı çabasıyla böyle bir hak verdiler. Onun içinde Şube Yönetimi olarak Genel Başkanımıza ve Genel Merkez Yönetimimize teşekkür ediyoruz” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi