Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yeni yıla hazırlık kapsamında gıda işletmelerine yönelik denetimler yoğunlaştırıldı.

Bu bağlamda yılbaşı sürecinde üretimi ve tüketimi artan alkollü ve alkolsüz içecekler, kuruyemiş, şekerleme pastacılık ürünleri, et ürünleri vs. gibi gıda sektörlerinde faaliyet gösteren gıda işletmelerinde denetimler yoğunlaştırılarak, tedbirler arttırıldı. Sektörde çalışan personellere yönelik hijyen belgesi kontrolleri yapıldı. Yılbaşı gıda denetimleri ile özellikle yılbaşı sürecinde faaliyetleri yoğunlaşan gıda işletmelerinde çalışan bütün personelin gıda güvenliği eğitimi ve farkındalığının arttırılması çalışmalarına hız verildi.

İl Tarım ve Orman Müdürü İl Cemalettin Çataklı, “ Tüketici sağlığının en üst seviyede korumak için İşletmeci ile çalışanların gıda güvenliği eğitimleri, hijyen gereklilikleri ve Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında belirlenen hususlarda daha hassas faaliyet göstermeleri öncelikli hedefimizdir. Bundan sonrada denetimlerimiz her zamanki gibi aralıksız devam edecektir. Vatandaşlarımız karşılaştıkları olumsuzlukları Alo 174 Gıda ihbar hattından bizlere iletebilir” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi