Zonguldak Demokrasi Platformu tarafından Madenci Anıtında ‘Geziyi savunuyoruz’ kapsamında eylem düzenlediler.
Düzenlenen eyleme, Maden Mühendisleri Odası Başkanı Çağlar Öztürk ve yönetimi, KESK’e bağlı sendikaların başkan ve üyeleri, bazı STK temsilcileri, CHP Merkez İlçe Başkanı  Ebru Uzun ve Gençlik Kolları başkanı ile, bazı siyasi partilerin temsilcileri katıldı.
Maden Mühendisleri Odası Başkanı Çağlar Öztürk, Madenci anıtında düzenlenen eylemde yaptığı konuşmada, “Halkın direnme hakkı mahkum edilemez” diyerek şunları söyledi:
“Gericiliğe ve yağma düzene karşı halkın haklı direnişinin özgürlüğü tartışılamaz. Mevcut iktidarın direniş meşruiyetini sorgulamak ve mahkum etmek için elinden geleni yaptığı, atadığı parti militanı yargı mensupları eliyle yargıya direk müdahale ettiği açıktır.
Faşizme ve uygulamalarına karşı her yerde mücadele edeceğiz. Tutuklamalara baskılara boyun eğmeyeceğiz. Bizler gaziyi ve memleketi savunmaya devam edeceğiz.  Gezi davasında verilen haksız ve dayanıksız hapis cezaları hukuksuzdur. Adaleti imha etmektir. Bu kararlar ülkede uygulanan tek adam yönetiminin nasıl bir rejim inşa ettiğinin ve baskıları artarak devam edeceğinin açık  resmidir. Bizler emek ve demokrasi güçleri olarak karanlığa dur demek için ‘Hepimiz gezideydik’ ‘Karanlık gider gezi kalır’ diyoruz ve Gaziyi savunuyoruz”
Yapılan konuşmaların ardından Zonguldak Demokrasi Platformu üyeleri  Gazipaşa’ya yürümek isterken, polisler yürümelerine engel olurken, yürümek isteyenler için Çevik kuvvet ekipleri, Emral Çarşısı önünde araçlarını çekerek trafiği durdurdular. Ardından Emniyet ekipleri yaptıkları konuşmaların ardından yürümek isteyen Platform ekipleri Madenci Anıtına geri döndüler.
Burada yaklaşık 10 dakika duran Zonguldak Demokrasi Platformu üyeleri ardından dağıldılar. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi