Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde devam eden Yükseköğretim Kalite Süreçleri çalışmaları kapsamında “Genişletilmiş Kalite Komisyonu Toplantısı”  BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı başkanlığında yapıldı.

Tahir Karauğuz Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıya Rektör Yardımcıları, Kalite Komisyonu Üyeleri ve ilgili idari personel katıldı.

Prof. Dr. Mustafa Çufalı, açılış konuşmasında, tüm kurum tarafından kalite süreçlerinin sahiplenilmesinin önemine vurgu yaparak Üniversitenin tüm imkânlarının seferber edildiği bir anlayışla en kaliteli hizmeti vermeye gayret ettiklerini ve bundan sonra da bu hizmetlerin kalitesinin artırılması yönündeki çabalarına devam edeceklerini ifade etti.

Üniversite Kalite Koordinatörü Öğr. Gör. Dinçer Biçer toplantı kapsamında, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından hazırlanan Kurumsal Geri Bildirim Raporu ve Gelişmeye açık yönler ile ilgili çalışmalara ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.

YÖKAK kurumsal değerlendirme süreçleri̇ kapsamında Üniversitenin 2020 yılı güz döneminde (Kasım 2020) YÖKAK tarafından izleme programına dâhil edildiğine değinen Öğr. Gör. Biçer; üniversitenin, bulunduğu kentin coğrafi konumu ve kentsel imkânsızlıklarına rağmen üniversite yönetiminin sunduğu imkânlar, öğretim elemanlarının yetkinliği ve eğitsel kaynakların sağlanması yoluyla bu olumsuzlukların dengelenmekte olduğunu belirtti.

Üniversitenin kurumsal dış değerlendirme bağlamında 2016 yılında Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA)’ne bağlı yürütülen Kurumsal Değerlendirme Programı (IEP) değerlendirmesinden başarıyla geçtiğini, kalite süreçleri kapsamında akredite olmak isteyen tüm programların teşvik edildiği, paydaşların memnuniyetinin esas alındığına değinen Biçer; Üniversitede tanımlı kalite süreçleri çerçevesinde sürekli değerlendirme, iyileştirme ve bilişim teknolojilerine dayalı bir yönetim anlayışının belirlenmiş olduğunu sözlerine ekledi.

Strateji Geliştirme Daire Başkanı Hüseyin Onan da toplantının devamında üniversitemizin gelişmeye açık yönleri ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu.

Toplantının son bölümünde katılımcılar tarafından, YÖKAK İzleme Programı kapsamında Kasım ayındaki saha ziyareti, YÖKAK KGBR Raporu ve Gelişmeye açık yönler ile ilgili çalışmalar, İç Değerlendirme Raporu (KİDR 2020) çalışmaları, Program Değerlendirme (Öz Değerlendirme ve Akran Değerlendirmesi) konularında yürütülecek çalışmalar ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi