Zonguldak Oto Galericileri Derneği Başkanı Mustafa Özcan, oto galericileri olarak mağdur olduklarını ve genelgeye göre uygun yer bulmakta zorluk çektiklerini söyledi.

Zonguldak Oto Galericileri Derneği Başkanı Mustafa Özcan, apartman altında bulunan oto galerilerinin taşınmasına yönelik yayımlanan düzenlemeye tepki göstererek galericileri çok büyük sıkıntıya sokan bu sorunun ivedilikle düzeltilmesi gerektiğini belirtti.

Oto Galericileri için çok önemli olan apartman altında faaliyet gösteren oto galerilerinin taşınmasına yönelik düzenleme ve ikinci el araç alım satım yetki belgesi konularında açıklama yapan Zonguldak Oto Galericileri Derneği Başkanı Mustafa Özcan, şunları söyledi:

NE KADAR TEHLİKELİ MESLEĞİMİZ VARMIŞ!

“İkinci el oto ticareti yapacak kişilere 31 Ağustos 2020 tarihi sonrasında en az lise mezunu olma şartı getirildi. Düşünsenize ilkokul mezunu milletvekili olabiliyor, kamuda çalışabiliyor ancak ikinci el otomobil satamıyor. Mesleki yeterlilik belgesi alması zorunlu oldu; 30 yıldır bir fiil bu işi yapan esnafımızı bu işle alakası dahi olmayan teknik lise öğretmenleri sınava tabi tutuyor, onlara nasıl araç satacaklarını, ne yapmaları gerektiğini anlatıyor, şaka gibi değil mi? Bina altında oto galeri açılamıyor; Bina altlarında bar açılabiliyor, alkollü içecek satan restoran açılabiliyor, kebabçı açılabiliyor, silah satışı dahi yapan iş yeri açılabiliyor ancak oto galeri açılamıyor. Ne kadar tehlikeli bir mesleğimiz var değil mi?

SİLAH RUHSATI ALMAK BUNDAN KOLAY!

Yetki belgesi almak için; Öncelikle yönetmeliğe uygun dükkan bulacaksınız(ticari parselde olacak, konut altında olmayacak, 80 m2 den küçük olmayacak) bulunduğu bölgedeki belediyeye ruhsat için müracaat edeceksiniz, belediye Valilikten yol ve güvenlik durumuyla alakalı yazı isteyebilir onu alacaksınız, sonrasında Ticaret İl Müdürlüğüne yetki belgesi için müracaat edeceksiniz, uygun görülürseniz alabilirsiniz, inanın silah ruhsatı almak bundan kolay. Devletimiz ticareti teşvik etmeli, bu durum hem ticari faaliyetlerden gelirini artırmak için gerekli hem de bu tür tüccarların devlete yükü kalkar, kendi sermayeleri ve kendi imkanlarıyla geçimlerini sağlamış olurlar, devletimiz hantallıktan kurtulur. Bu durumların ivedilikle düzeltilmesi gerekiyor. Devlet büyüklerimizden oto galericileri için çok önemli olan bu konuda destek bekliyoruz. Zonguldak’ta oto galericileri sitesi olmadığından bu genelgenin uygulanması çok zor. Bu genelgenin uygulanması işyerlerimizin kapatması anlamına gelir. Yetkililerden Zonguldak ve Zonguldak gibi iller için bu yasanın ek bir karar ile düzeltilmesini istiyoruz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi