Gelecek Partisi Zonguldak İl Başkanı Mustafa Kutayer ve yönetimi Memur-Sen Konfederasyonu Zonguldak İl Temsilciliğini ziyaret etti.

Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar ve Memur-Sen'e bağlı sendika iş kolları başkanları Gelecek Partisi Zonguldak İl Başkanı Mustafa Kutayer ve yönetimini sendika binasında misafir etti.

Ziyarette ilk konuşmayı yapan Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, Türk siyasi tarihinin en yeni partilerinden birinin il başkanı ve yönetimini sendikamızda ağırlıyoruz diyerek şunları söyledi:

“Gelecek Partisinin Türk siyasi tarihine hayırlı olmasını temenni ediyorum. Nezaketlerinden dolayı da başkanıma ve yönetimine teşekkür ediyorum. Demokrasinin olmazsa olmazları olan siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin istişarelerini çok önemsiyoruz. Memur-Sen olarak Türkiye ve Zonguldak gündemine baktığımız zaman özellikle 2021 yılı için memur maaşlarına yapılan artışın yüzde 3+3 olduğu bir dönemde hafta sonuna denk gelen bir devalüasyonla birlikte dövizdeki artışın yüzde 10’ları bulması bir taraftan 5-6 ay öncesinde yüzde 9’larda seyreden faizlerin yüzde 19’lara fırlaması memurlar ve Türkiye’de ki her kesim açısından baktığınızda ciddi sıkıntıların olduğunu ortaya koymaktadır. Söylemsel bazda faizin indirilmesi her ne kadar söylense de icraata geçirilmemesi noktasında Memur-Sen olarak bundan rahatsızlık duyduğumuzu artışlar bazında baktığınızda da 2021 yılındaki 3+3 verilen zamlarla realiteyle gerçekleşen enflasyonun çok daha farklı olduğunu belirtmek zorundayız. Ayrıca, geçtiğimiz hafta İstanbul Sözleşmesinin bir oldubitti ile getirilmiş olması ardından bir oldubitti ile kaldırılmış olmasını milletimizin değerleri adına doğru buluyoruz ama icraatsal manada sonuçlarını zaman içerisinde değerlendireceğiz.”

Gelecek Partisi Zonguldak İl Başkanı Mustafa Kutayer ise misafirperverliklerinden dolayı Memur-Sen ailesine teşekkür ederek, Memur-Sen ile her daim diyalog içerisinde olacaklarını belirtti. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi