Pandemi tedbirlerinin gevşetilmesinin ardından teşkilatlanma ve saha çalışmalarına hız veren Gelecek Partisi, bir yandan kurucu il ve ilçe başkanlarını atamaya devam ederken öte yandan da kongre sürecini başlattı.

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde yoğun katılımla gerçekleştirilen Gelecek Partisi 1. Olağan Kongresinde İlçe Başkanlığına Şenol Cin seçildi.

Seka Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen kongreye, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Demir’in yanı sıra, Bartın İl Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya, Zonguldak İl Başkanı Hikmet Aydın, Merkez İlçe Başkanı Hülya Özçelik, Devrek İlçe Başkanı Muharrem Pak, Gökçebey İlçe Başkanı Satılmış Karadağ, Çaycuma İlçe Başkanı Şenol Cin, gelecek partisi Çaycuma Kadın Kolları Başkanı Arife Maden, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.

İstiklal Marşı ile başlayan kongrede açılış konuşmasını ilçe Başkanı Şenol Cin yaptı. Cin konuşmasında; Türkiye’de yani bir siyaset bilincinin oluşmasına, yeni bir farkındalığın oluşmasına şahitlik etmek adına toplandıklarını ifade ederek, “ Tüm iyi niyetiyle bu millete ve insanlığa hizmet etmek için bir araya gelmiş olan bu kadro Türkiye’nin geleceğini hep birlikte inşa edecektir. Herkesin eşit ve özgür vatandaşlar olduğu her ferdinin eşit hak ve adaletten pay aldığı bir Türkiye’yi oluşturmak inşallah güçlü partimizin kadrolarına nasip olacaktır. Mücadelemiz ne olursa olsun hedeflerimiz uğruna devam edecek ve sonuna kadar başta sizlerin ve milletimizin duaları ve destekleriyle büyüyüp ayakta kalacaktır. Gelecek Partisi olarak özgürlükçü, ayrıştırıcı olmayan toplumun tüm kesimlerini birleştirmeyi amaçlayan, hak ve adalete önem veren bir oluşum için buradayız.” dedi.

Zonguldak İl Başkanı Hikmet Aydın, “Gelecek Partisi olarak bayraklarını Karaelmasın incisi Zonguldak’a dikeceklerini vurgulayarak, “Zonguldak’ta 500 kişilik aileyiz, Zonguldak’ın geleceğinde rol alalım diyenlere teşekkür ediyorum. Yeni kurulan partiden hiç bir şey olmaz dediler, Kozlu’da parmakla gösterilen ilçe başkanımız oldu, Gökhan Özsoy, merkez ilçede bir hanım efendiyle tanıştık, Hülya Özçelik, Zonguldak’ta 6 ilçede teşkilat tamamlandı, 2 ilçe ile de en kısa zamanda tamamlayacağız. Kongreleri tamamlayan ilk ilçeler arasında olacağız. Çıktığımız yol kutsal bir yol. ”şeklinde konuştu.

Türk milleti uyanmıştır, milletimizle omuz omuza siyaset yapacağız diyen, Bartın İl Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; “milletin temiz dil, temiz siyaset yapmak için yola çıktık, altın harflerle adımızı yazdırmak için, gelecek partisi milletin geleceğidir. Gayesi çocuklarımıza onurlu bir ülke bırakmak için çıktık.”

Merkez İlçe Başkanı Hülya Özçelik ise, genel başkanımızın bilgisi hayat tecrübesi ile bu çatı altında toplamıştır. Yolumuz uzun, sabrımız sonsuz, yükümüz ağırdır. Biz burada yerimizi aldık.” dedi.

“NASIL TEMİZ SİYASET YAPILDIĞINI GÖSTERMEK İSTİYORUZ”

Kimsenin korkudan çıkamadığı zamanlarda partiyi kurduklarını söyleyen Genel Başkan Yardımcısı Doğan Demir, “Kimsenin korkudan sokağa çıkamadığı günlerde kurduk bu partiyi. Her kesimden var olan ilk kez bir partiyi kurduk. Türkiye koşullarının böyle bir partiye ihtiyacı vardı. Diğer tarafta iki üç saat odalara kapandık, Türkiye'nin sorunlarını ele aldık çözüm yolları aradık. Gelecek partisinin bütün çözüm önerileri ele aldı. Türkiye'de kurulan partilerin sorunlarını biliyoruz. Ama biz bütün yoldaşlarımızla inanılmaz halka oluşturuyoruz, 500 milyon bir milyon kişiyle sokaklara ineceğiz.18 yıldır ülkede ayrımcılık oluşturulduğu için parti kurduk. Son yıllarda din siyaseti getirildi, cami var okul yok, ilime ve bilime olan ihtiyacı görmüyorlar. Tarım hayvancılık bitti, üretim bitti, insanları ayrımlaştırdılar. Toplumu uzlaştırmak için yola çıktık. Deli gömleğimizi deli yüreğimizi aldık geziyoruz. Kapı kapı gezip Türkiye'nin gerçeklerini anlatacağız. Ben yıllardır siyaset yaptığım yerleri bırakıp geldim, rol model olmak istedim ne çektikse ayrım sallaştırılmadan çektik. Bu ülke hepimizin. Yarın seçim olsa ülkenin geleceğini belirleyecek olan parti Gelecek Partisi’dir. Nasıl temiz siyaset yapıldığını göstermek istiyoruz. “ diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Genel Başkan Yardımcısı Doğan Demir, Gelecek Partisi Çaycuma Kadın Kolları Başkanı Arife Maden’e rozet taktı.

Yapılan oylamaların sonucunda, Başkan Şenol Cin yönetimi şu isimlerden oluştu; Kemal Baştürk, Aslan Arslan, Ezgi Ustaoğlu, Hamdi Turpçu, Rafet Yörübaş, Şerafettin Muyan, Şenay Gedik, Onur Kamitoğlu, Metin Çayır, Sibel Karakaya, Yunis Dombaycı, Erol Tabak, Nurhan Timuçin, Özlem Kelezoğlu, Turgay Koramanlı, İlkay Türkçelik, Sedat Ilgın, Ramazan Demir, Ali Rıza Demirel.Haber: Gönül Dombaycı

Editör: Haber Merkezi