Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 2021 yılı program ve gerçekleşmeleri ile ilgili durum tespitleri ve karşılaşılan sorun ve çözüm önerileri Yenice’ de yapılan toplantı ile değerlendirildi.

Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Bölge Müdür Yardımcıları ile tüm Şube ve İşletme Müdürleri ile Fidanlık Müdürü katıldı.

Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu toplantının açılış konuşmasında , “Toplantımızın amacı bölge ormanlarıyla ilgili teknik personelimizin bilgi, ve öngörülerine başvurarak, ormanlarımızın ihtiyaçlarını belirlemek, Genel Müdürlüğümüzün stratejik planları ve politikaları doğrultusunda faaliyetlerimizi gerçekleştirmektir. Yaptığımız toplantı ile en doğru kararı verip doğaya en uygun çalışmayı yapmaktır. Ormanlarımızda yapılan her çalışmanın kısa veya uzun vadede tüm canlılar üzerinde olumlu yada olumsuz etkileri olmaktadır. Onun için ormanlarımızdaki yürüttüğümüz her çalışmayı en yüksek başarı ve en az hatayla sonuçlandırmalıyız. Ormanlarımızda bilmediğimiz, görmediğimiz ve kontrolümüz dışında hiç bir şey olsun istemiyoruz” diyerek şunları söyledi:

“Ormancılık fedakarlık isteyen, emek verilmesi, zahmet çekilmesi ve takip edilmesi gereken bir iştir. Zamanlarını en kötü şekilde kullananlar, zamanın kısalığından en çok şikayet edenlerdir. Doğa hatayı kabul etmiyor. Kafana göre takılamaz, ben yaptım anlayışıyla hareket edemezsin.

BUGÜN TOHUM ATIP GELECEK NESİLLERE YEŞİLİ MİRAS BIRAKIYORUZ

Doğanın bir kanunu, bir döngüsü bir işleyişi var. Sahada yürütülen çalışmalarımızda başarıya ulaşmak için doğal süreci takip edip, doğayı taklit ederek ormancılık faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Doğrulanmış bilgi, doğru analiz, doğru karar, doğru zaman, uygun teknikle gelecek yüzyılın ormanlarının tohumlarını bugünden atıp, yarının çocuklarına yemyeşil bir memleket miras bırakacağız. Başarılı olmak için bölgemizi tanımak, bölge ormanlarımızın ihtiyaçlarını bilmek, doğru silvikültür uygulamalarıyla bu ihtiyaçları gidermek ve geleceğin ormanlarını oluşturmak zorundayız.

Yapmış Olduğunuz İşin Sonucunda Ortaya Çıkan Değer Bilginizi ve Karakterinizi Yansıtmaktadır.

Yapılması ve tamamlanması gereken işlerimiz var. Hedeflerinize ulaşmak istiyorsanız üşenmeyecek, ertelemeyecek ve vazgeçmeyeceksiniz. Boşa harcayacak zamanımız da kaynağımızda yok. Orman servetimizin korunması, çoğaltılması ve işletilmesi görevi bizlere emanettir. Onun için bizlere emanet edilen bu görevi bu bilinç ve sorumlulukla yerine getirmeliyiz. Mesleki ve sosyal anlamda kendimizi geliştirmeli, görgümüzü ve bilgimizi artırmalıyız. Şeflerimiz sahada, işlerin ve çalışmaların takipçisi olmalarını, bölgelerinde yürütecekleri çalışmalarla ilgili diğer şefliklerde tamamlanan benzer ve güzel çalışmaları gözlemleyerek uygulamalarını, meslek büyüklerinin tecrübe ve deneyimlerinden yararlanmalarını istiyoruz.

2021 YILI DAMGA PROGRAMINI GERÇEKLEŞTİRDİK

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü olarak, 2021 yılı damga programını gerçekleştirdik. 2021yılı üretim ve satış programlarımız termin planlara göre uygun bir şekilde gerçekleşti. Şefleriniz Orman-halk ilişkilerini bozmadan, davranışlarına dikkat ederek hep birlikte vatandaşa güzel hizmetler vermeliyiz. Unutmamalıyız ki üslup karakterimizdir. 6919 denetimlerimizi aynı şekilde devam edecek. Bu denetimleri yakından takip edeceğiz. Toplantıda aldığımız kararlar, genel talimatlarımızın takip edilerek zamanında yerinde getirilmeli, usulün esastan önce geldiği asla unutulmamalıdır. 2021 yılı sonunda da programlarınızın gerçekleşmesinde üstün gayretler göstereceğimizin inancıyla toplantımızın hayırlı olmasını diliyorum”

Toplantı, İşletme ve Şube Müdürleri ile Fidanlık Müdürünün 2022 yılı program gerçekleşmeleri ve 2021 yılı program hedefleri ile ilgili sunumları ile devam etti. Yapılan değerlendirmenin ardından toplantı sona erdi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi