Zonguldak’ın eski siyasetçilerinden Doğru Yol Partisi Zonguldak İl Başkanlığı yapmış ve şimdi İnşaat Mühendisi Turgut Hamzaçebi yaptığı paylaşım ile çeşitli konulara değindi.

Hamzaçebi yaptığı paylaşımda, “Zonguldak’ımızın bütün ilçe, belde ve mahallelerinin bu gün için en önemli ve göze çarpan ortak sorunu yatırımsızlık ve dolayısı ile işsizliktir. Bunun doğal sonucu olarak da ilimiz de bozuk bir ekonomik düzen ve morali bozuk bir sosyal yaşam sürmektedir” diyerek şunları söyledi:

“Ülkeye yapılan yatırımlardan da gerekli payı alamayan ilimizde maalesef her yıl mevcutlara yeni işsizlerin eklenmesi sonucu, işsiz sayısının giderek daha da artması kaçınılmaz olmuştur. 

Çare olarak büyük illere göç başlamıştır.Türkiye'yi karayolları, demiryolları, havayolları ağı ile örmekle övünenler Zonguldak'a ulaşımı kolaylaştıracak yatırımları bile zamanında  yapmamış, yapılanlarda karınca hızı ile yürüdüğü için ilimize yatırımcı da gelmemiştir.

EMEĞİN BAŞKENTİ SIFATINI ALAN ZONGULDAK KÜÇÜLDÜKÇE GÖÇ VERMEKTEDİR

Yaklaşık 150 yılı aşkın zamandır ülkesine, milletine değer yaratan, kaynak aktaran ve haklı olarak Emeğin başkenti sıfatını alan Zonguldak, yıllarca küçülmekte göç vermektedir. Küçücük bir mahalle iken Türkiye'nin dört bir tarafından gelerek 3 il olacak kadar büyüttüğümüz Zonguldak, Türkiye de ilk defa metropol kent olarak planlanan Zonguldak, bugün maalesef geçmişini aramaktadır.Geçmişte, altın yıllarında ürettiği  enerji ile ülkemizin kalkınmasında önemli bir yeri olan, ülkenin gazhanelerini, trenlerini, gemilerini, kireç ocaklarını, fabrikalarını çalıştıran Zonguldak;

Binlerce işçiyi barındıran, ülkenin dört bir yanında ki işsizlere kucak açan, iş,aş ve ekmek dağıtan Zonguldak; Sağlıktan eğitime, sanayiden kültüre, sosyal hayattan sosyal güvenliğe öncü olan Zonguldak, maalesef bugün geçmişteki durumunun çok altında kalmıştır.

GAZETE MANŞETLERİNDE KALAN SÖZLER İLE OYALANIP DURDUK

Bizler yıllarca Filyos vadisi projesi ile, Yok Reno kamyon fabrikası gelecek 15.000 kişilik istihdam sağlanacak, yok Lukoil gelecek ilimize büyük yatırımlar yapacak, yok büyük organize sanayi bölgeleri kurulacak tekstil fabrikaları çalışacak, yok Ceylan holding büyük yatırımlar yapacak vs.vs. diye övünen yöneticilerin gazete manşetlerinde kalan bu sözleri ile oyalanıp durmuştuk.

CUMHURBAŞKANIMIZIN ZİYARETİ YÜREKLERİMİZE BİR NEBZE DE OLSA FERAHLIK VERDİ

Geçtiğimiz günlerde sayın Cumhurbaşkanımız ilimize gelerek Filyos Vadisinde yapılan liman açılışı ile, özel sektörün ilimize kazandırdığı maske fabrikası ile, çevre yollarının yapımına verilen hız ile, şehrimize kazandırılan Uzun Mehmet camisi ile, park ve bahçe düzenlemeleri ile,  yüreklerimize bir nebze de olsa ferahlık vermiştir. Yine İlimizde tabiri caizse yılan hikayesine dönen lavuar alanının yeniden düzenlenecek olması, miadını dolduran köprünün yıkılıp modern yolların yapılacak olması, Çevre ve Şehircilik bakanlığının TOKİ kanalıyla her türlü katkıyı sağlayacak olması bizim için elbette ümit verici gelişmelerdir.

Biz bugün, Üretim tesisleri ile,Sanayi bölgeleri ile, Yeni kurulacak fabrikaları ile,Makine yapım atölyeleri ile,Limanları, santralleri, ulaşım ağları ile,Modernize edilen tarım alanları ile,Sağlığa ve eğitime verilen imkanları ile,Meslek kazandırma ve geliştirme hizmetleri ile, Kültür, spor ve eğitim kompleksleri ile, Tenis kortları,mesire alanları, turizm tesisleri ile, Kalkınmış ve öncü olmuş bir Zonguldak hayal ediyoruz” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi