Zonguldak’ın Devrek İlçesine bağlı İlçe Kaymakamı Ümit Altay, Koronavirüs tedbirleriyle mücadele kapsamında iş yerlerini geçici olarak kapatmak zorunda kalan küçük esnaflara imkanlar dahilinde yardımcı olacaklarını belirtti.

Zonguldak’ın Devrek İlçesine bağlı İlçe Kaymakamı Ümit Altay,  Sosyal medya paylaşım sitesinden yaptığı açıklamasında, “Koronavirüs tedbirleri  mücadele kapsamında iş yerlerini geçici olarak kapatmak zorunda kaldığı için sıkıntıya düşen berber, kuaför, kahvehane gibi kirada faaliyet gösteren küçük esnaflarımıza imkânlar dahilinde yardımcı olacağız” diyerek  şunları söyledi:

“Başvurmak isteyen esnaflarımızın iletişim bilgilerini içeren ve durumlarını anlatan kısa bir dilekçeyle birlikte, iş yeri çalışma ruhsatı, vergi levhası, esnaf odası kaydı, kira kontratı ve son 3 aylık döneme ait kira ödemelerini gösterir dekont veya hesap özetinin asıllarını da ibraz ederek birer fotokopisiyle birlikte 20 Nisan pazartesi gününden itibaren Devrek Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfına başvurmaları halinde değerlendirilerek maddi durumları zayıf görülenlere kira yardımı yapılacaktır.

Yığılma olmaması için TC kimlik numarasının son rakamına göre başvurular alınacaktır.

20 Nisan Pazartesi günü TC No son rakamı: 0-1 ile bitenler, Salı günü 2-3-4 ile bitenler, Çarşamba 5-6-7 ile bitenler, Cuma 8-9 ile bitenler, Vakfımızın bulunduğu binanın giriş katında kurulacak standa dosya içinde belgelerini teslim edebilirler. Eksik belgeli başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

Not: Bilindiği üzere 18-19 Nisan tarihlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanacaktır. Sosyal mesafeyi korumak ve kalabalık oluşturmamak için son ana kadar beklemeden hafta sonu ihtiyacınız olacak şeylerin alışverişini şimdiden yapmanızı rica ederiz” (Ahmet ÇİMEN-DEVREK)

Editör: Haber Merkezi