19 Eylül Gaziler Günü Anma programı kapsamında Zonguldak Valiliği önünde tören düzenlendi.

19 Eylül Gaziler Günü Anma programı Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ve Muharip Gaziler Derneği Başkanı Recep Başar’ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı. Ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımız okundu.

Törene; Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Gönen Süslü, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun, MHP İl Başkanı Varol Demirköse, Ak Parti Merkez ilçe Başkanı Mükerrem Ayçiçek, MHP Merkez ilçe Başkanı Süleyman Erbay, İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Recep Başar, gaziler, şube müdürleri, emniyet personeli, askerler ve öğrenciler katıldı.

Muharip Gaziler Derneği Başkanı Recep Başar, törende yaptığı konuşmada: “19 Eylül Gaziler Günü, Türk kahramanlığının En Büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsında taçlandığı bir gündür. Gaziler Günü, bu toprakların vatan olmasında ve bekası uğruna canlarını adayanların gurur ve şerefle hatırlandığı, anıldığı bir gündür. 19 Eylül; Kurtuluş Savaşından Kore’de, Kıbrıs’ta savaşan muharip gaziler ile Türkiye Cumhuriyeti’nin rejimi, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğruna vatan hainleri terör örgütlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis, güvenlik korucuları ve 15 Temmuz’da meydana gelen hain darbe girişiminde vücutlarını siper eden tüm malul gazilerin şeref günüdür. 19 Eylül, muhabere meydanlarında canlarını ortaya koyan savaşan, fedakar ve kahraman gazilerimizin Şeref ve Kahramanlık günüdür. Kahraman Gaziler, “Gaziler Gününüz” kutlu olsun. 19 Eylül Gaziler Günü Münasebetiyle, En Büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, aramızdan ayrılan tüm gazilerimizi ve vatan uğruma toprağa düşen şehitlerimizi rahmetle anıyor, hayatta olanlara da sağlık diliyoruz.”

Valilik binası önünde düzenlenen törenin ardından Gaziler Günü etkinlikleri kapsamında Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ve beraberindeki heyet Gaziler Mezarlığını ziyaret ederek mezarlara karanfil bıraktılar. Tören Kur'an-ı Kerim okunup dua edilmesiyle sona erdi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi