Türkiye Muharip Gaziler Derneği Zonguldak şube başkanı Necmettin Çantaş yaptığı açıklamada, gaziler arasındaki ayrımın kaldırılmasını isteyerek, “Terör gazisi 8 bin lira, 15 Temmuz gazisi 4 bin lira maaş alırken Kıbrıs gazisi ise bin 600 lira maaş alıyor” dedi.

GAZİLER ARASINDAKİ AYRIM SONA ERMELİ

Çantaş açıklamasında, “Bizim gazilerimizin en büyük sorunlardan bir tanesi gazi maaşlarının düşük olmasıdır. Diğer 15 Temmuz gazileri ile terör gazilerinin maaşlarına yakın ya da eşit olmasını istiyoruz. Gaziler arasındaki maaş arasında uçurum var. Kıbrıs gazilerin maaşı bin 609 lira, 15 Temmuz gazilerin maaşı 4 bin lira, terör gazisi 8 bin lira maaş alıyor. Ayrıca bunlara her yıl tütün parası da veriliyor. Ama bize bir şey yok. Aslında bizim aldığımız maaş da değil. Bu bizim Şeref aylığımız kan paramızdır" dedi.

Muharip Gaziler Derneği Başkanı Necmettin Çantaş açıklamasına devam ederek, "İkinci sorunumuz ise TOKİ'den faydalanamıyoruz. Herkes kendine göre istiyor kendine göre iş yapıyor. Kıbrıs gazilerinin çocukları işsiz ve iş konusunda tüm kapılar yüzlerine kapanıyor.Çocuklarımız artık 30-35 yaşlarında geldi. Kıbrıs gazilerinin çocuklarının % 95'i işe alınmadı. Geri kalan %5 ise kendi imkanı ile işe girmişlerdir. Çocuklarımıza iş imkanı sağlanmasını istiyorum. Hükümetten çocuklarımıza iş imkanı sağlanması konusunda çağrı'da bulunuyoruz” diye konuştu.

RAMAZAN AYINDA KUMANYA TALEP EDİYORUZ

Muharip Gaziler Derneği Başkanı Necmettin Çantaş, "Ramazan ayı yaklaşıyor ve gazilerimize dağıtılmak üzere kumanya yardımı talep ediyoruz. Verenden de Allah razı olsun vermeyenden de Allah razı olsun. İnşallah o gıda yardımı alır ve gazilerimizi seviniriz.Sağ olsun valilik bize elinden geleni yapıyor ama yine de gıda olarak bir şeyler verilirse Valilik olsun, belediye olsun, diğer resmi kurum ve kuruluşlar olsun Ramazan kumanyası talep ediyoruz” dedi.

ULUSLAR ARASI SAVAŞ KAZANMIŞ GAZİYİZ

Çantaş açıklamasına devam ederek,"Biz uluslararası savaş kazanmış bir gaziyiz. Eğer biz savaş kazanmamış olsaydık şu an burada oturuyor olmazdık. Hiçbir gazimiz olmazdı. Törenlere gidiyoruz elbiselerimizi giyip saygı duruşu yapıyoruz bunu uluslararası savaştan çıkan gaziler yapıyor, öteki gaziler hangisi geliyor da bunu yapıyor. Ha tabii ki ben onları asla kötülemiyorum onlardan da Allah razı olsun onlar da bizim gazilerimiz, onlar da bizim için çarpıştılar, onlar da vatanı korudular ama bir de diyorlar ki siz vatanı mı korudunuz, ne gazisi oldunuz soğan soyarken gazi oldunuz diye küçültücü ifadeler kullanılıyor' şeklinde konuştu.

OKULARDA ÖĞRENCİLERE GAZİLİK DERSİ VERMEK İSTİYORUZ

Muharip Gaziler Derneği Başkanı Necmettin Çantaş, çocukların gazileri tanımadığını ve çocuklara gaziliğin ne olduğunun öğretilmesi gerektiğini ifade ederek, "Bizi gören birçok çocuk bize amca sen ne iş yapıyorsun diye soruyor bizim gazi olduğumuzu bile bilmiyor, öğretilmiyor. Biz okullardan ders istedik Sayın Milli Eğitim Müdüründen ayda bir veyahut da haftada bir okulda ders verelim istedik, çocuklara gaziliği öğretmek istedik. Çocuklara gazileri anlatabilmek için ders vermek istedik. Bize bu konuda olur verildi ama henüz kesin bir cevap daha gelmedi bakalım ne olacak inşallah müdire hanım da bize bir yer açar da inşallah ders veririz öğrencilere" dedi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi