Geçici olarak Mithatpaşa İlköğretim okuluna verilen Gazi İlköğretim okulu öğrencileri yeni yapılan okullarını geri istiyorlar

Zonguldak’ta Gazi İlköğretim okulunun yıkılıp yeniden yapılmasının ardından geçici olarak Mithatpaşa İlköğretim okuluna verilen Gazi İlköğretim okulu öğrencileri yeni yapılan okullarını geri istiyorlar.

Konu ile ilgili olarak öğrenci velileri geçtiğimiz hafta eylem yaparak, Valiliğe kadar yürümüş Vali Erdoğan Bektaş ile konuyla ilgili görüşmelerde bulunmuştu.

2019-2020 eğitim öğretim sezonunun ikinci yarısının başladığı ilk günde Gazi İlköğretim okulu öğrencileri ve veliler  okullarının kendilerine geri verilmemesini protesto ettiler.

Okulun önünde toplanan veliler ve öğrenciler ellerinde pankartlar ile birlikte İstiklal Marşı’nı okumalarının ardından  Madenci Anıtına kadar yürüdüler.

Burada bir açıklama yapan, Filiz Güngör isimli veli, “Bu bölgede Mithatpaşa, 467 Evler, Rüzgarlı Meşe ilkokulu olarak 3 ilkokul vardır. Bu bölgenin ortaokula ihtiyacı var. Yayla Ortaokulu kapasitesinin üzerinde ikili öğretim yapıyor. Neden? Çünkü bu bölgede ortaokul yoktur. Gazi Mustafa Kemal ve Fikri Anıl Ortaokulları 40-50 kişilik sınıf mevcutları ile eğitim-öğretim yapmaya çalışıyorlar. Yeni yapılan Gazi Ortaokulu’nun 750 kişilik olduğu söylenerek sayınız az diyorlar” diyerek şöyle dedi:

“Mithatpaşa ilkokulu’na geçici olarak taşınmadan önce 409 öğrencimiz vardı. Bize Mithatpaşa da yer olmadığı için sınıflarımızı kapattırdılar. Ancak 200 öğrenci ile geçici olarak Mithatpaşa ilkokuluna sığarsınız dediler. Oysa şimdi Milli Eğitim Müdürü 246 öğrencisi olan Mithatpaşa ilkokulu ve 140 öğr encisi olan 467 evler ilkokulunu birleştirerek,  Gazi Ortaokulu için yapılan yeni okulu bu okullara veriyorlar.

1 ay önce göreve başlayan Milli Eğitim müdür vekili, Vali beye yanlış bilgiler vermektedir. Vali Beye yanlış bilgiler vererek, Milli Eğitim Müdürü ne yapmak istiyor. Milli Eğitim müdürünün almış olduğu bu yanlış karardan bir an önce dönmesi gerekmektedir”

Madenci Anıtında yapılan basın açıklamasının ardından öğrenciler ve veliler Valilik önüne kadar yürümek istediler. Ancak polis buna izin vermedi.

Yapılan ikili görüşmeler sonrasında, öğrenciler ve veliler, caddeden yürüyerek, Şehitler Parkı’nda bir süre kalarak, Vali ve Milli Eğitim müdüründen konu hakkında açıklama beklemelerinin ardından dağıldılar.

Öte yandan Gazi ilkokulu öğrenci ve velileri bu eylemlerin her gün sorunun çözülmesine kadar devam edeceklerini belirttiler. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi