2019-2020 eğitim öğretiminin ikinci yarı yılının başladığı günden itibaren Gazi okulu öğrencileri bir taraftan velileri ile eylemlerine devam ederken, bir taraftan da destek arıyorlar.

Gazi Okulu öğrenci velileri, Türkiye Kamu Sen Zonguldak İl Başkanlığını ziyaret ederek il başkanı Kadir Bacıoğlu ve Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Şahin Ören ile görüştüler.

Ziyarette Gazi Ortaokulu  Okul Aile Birliği Başkanı Dilek Sümer Demirel yaptığı konuşmada,  "Biz öncelikle başkanımıza teşekkür ediyoruz. Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan geldiğinde dosyamızı oraya sunduğumuz da kendisi yanımızda olduğunu bize destek verdiğini söyledi. Onlar da Gazi ortaokulu  öğrencilerinin haklı olduğunu düşünüyorlar ve bir an önce de bu işin sonuçlanması için bizim yanımızda duruyorlar. Kendilerine teşekkür etmek için ziyarette bulunduk” dedi.

Türkiye Kamu Sen Zonguldak İl Başkanı Kadir Bacıoğlu da ziyaret nedeniyle okul aile birliği başkanı ve üyelerine teşekkür ederek, “Bu sorunun bir an önce çözülmesi gerekiyor” diyerek şunları söyledi:

“Ortaya koymuş olduğunuz mücadele gerçekten çok anlamlı. Sonuçta hak aram mücadelesi içerisindesiniz. Demokrasinin bizlere izin verdiği yasal sınırlar içerisinde şikayetlerimizi dile getirmek gayet doğal. Basın aracılığıyla sizlerin mücadelesini takip ediyoruz. Olayı hiçbir tarafa çekmeden amacınızı sadece Gazi  Ortaokulu ve o okulda yaşayan öğrencilerin mağduriyeti olduğunu dile getiriyorsunuz. 

Hafta sonu Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan Zonguldak’a geldi sizinle beraber kendisine dosya takdim ettik, yardımcı olacağını, Ankara’da görüşmelerinde bunu da dile getireceğini söyledi.

Yetkililer bir an önce bu konuda yapılması gerekenleri masaya yatırarak buradaki mağduriyetin sizlerin bu çabasının öğrencilerimizin mağduriyetinin bir an önce giderilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ben bu mücadelemiz için tekrar hepinize ayrı ayrı  kutluyor, umarım bu emeğinizin  karşılığını alırsınız” (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi