Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti ile Zonguldak Kızılay Kan Bağış Merkezi işbirliğinde TOKİ Basın Sitesinde kan bağışı etkinliği düzenlendi.

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti ile Zonguldak Kızılay Kan Bağış Merkezi birlikteliğiyle TOKİ Basın Sitesinde geleneksel hale getirilen kan bağışı kampanyasının ikincisi düzenlendi. Özellikle pandemi nedeniyle azalan kan stoklarına dikkat çekmek isteyen gazeteciler aileleriyle birlikte kan bağışına yoğun katılım sağladı.

AKBIYIK, “KANA OLAN İHTİYAÇ HİÇ BİTMİYOR”

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) Başkanı Derya Akbıyık, kan bağışı etkinliğinde yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti olarak geleneksel hale getirdiğimiz kan bağışımızı gerçekleştirdik. Daha öncede kan bağışını gerçekleştirmiştik. Pandemide zor şartlar var. Kana olan ihtiyaç hiç bitmiyor ve acil ihtiyaç oluyor. Bizlerde Zonguldak’ta görev yapan gazeteci meslektaşlarımızla birlikte bugün kan bağışımızı gerçekleştirdik. Sağlığı yerinde olan tüm duyarlı vatandaşlarımızı düzenli olarak kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz.”

ÇEVİK, “GAZETECİLERE DUYARLILIKLARINDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Kızılay Kan Merkezi Doktoru Harun Çevik'de gazetecilere duyarlı için teşekkür ederek şunları ifade etti: “Her zaman dediğimiz gibi kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır. Maalesef yaşanan pandemi sürecinde kan bağışı sayılarında bir düşme var ancak hastanelerdeki talepte devam ediyor. O yüzden Zonguldak Kızılay Merkezi olarak aralıksız olarak ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Bugüne kadar bu konuda farkındalık oluşturmak için siz basın mensupları ile beraber çalıştık. Bugünde sizler gelerek toplumda bir farkındalık oluşturuyorsunuz. Umarım bu tip organizasyonlar tüm kurum ve kuruluşlara örnek olur.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi