24 Temmuz Basın Bayramı ve sansürün kaldırılışının 114. Yıldönümü nedeniyle Zonguldak Valiliği önünde çelenk sunum töreni gerçekleştirildi.

Çelenk sunum törenine, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti, Karaelmas Gazeteciler Derneği, Çaycuma Gazeteciler Derneği ve Alaplı Gazeteciler Derneği Başkanları ile yerel ve ulusal gazetecilerin temsilcileri katıldı.

Atatürk Anıtına başkanlar tarafından çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık ortak yapılan açıklamada, “Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti ( ZGC) ve Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) olarak,ilçe derneklerimiz ile birlikte 24 temmuz basın bayramını kutluyoruz. Basından sansürün kaldırılışının 1908 yılından bugüne üzerinden tam 114 yıl geçti. Basında sansürün kaldırılmasının da 114. yıldönümünde bugün birlikteyiz” diyerek şunları söyledi:

SANSÜRÜN KALDIRILIŞI 114. YAŞINDA

bir asır geçmiş, ikinci asırdan yıllar anılmış. Basın olduğu sürece sansür hep konuşuluyor,yazılıyor, ifade özgürlüğü, yazma özgürlüğü, fikir özgürlüğü,, hür düşünce her daim karşımızda bu konu başlıkları olarak çıkıyor. Bu sorularla da devamlı ve sürekli karşılaşıyoruz. Tabi ki basın ahlak esasları çerçevesinde basının hür olması ve özgür olması, dünden bugüne ve gelecek dahil hep konuşuldu. Sansürsüz ve hür basınlı günler, bizim her zaman hakkımız, hukukumuz.

ZGC-KGD VE İLÇE GAZETECİ DERNEKLERİ İLE BİR ARADA BİRLİKTEYİZ

ZGC ve KGD ve ilçe gazeteci vasfı taşıyan dernekler ile birlikte, beraberce, Zonguldak yazılı, görsel, radyo, televizyon, haber ajansları ve kurumsal internet haber siteleri olmak üzere geniş bir basın kuruluşlarına il geneli sahibiz. Basın kartlı üye sayımız her daim il geneli artmaktadır. İletişim mezunu meslektaşlarımızın daha çok sahada olması bizleri de mutlu edecektir. Yerel basına katkı verecektir.

BEÜ İLİMİZ VE YEREL BASIN İÇİN OLMAZSA OLMAZDIR

BEÜ ile işbirliğimiz sürecektir. İl geneli kamu, kurum ve kuruluşların, yerel yönetimlerin ve özel sektör dahil olmak üzere basın büroları ile de irtibatımız, diyaloglarımız, her zaman olacaktır. İşbirliğimiz artarak sürecektir.

YEREL BASIN SORUNLARI ARTARAK DEVAM ETMEKTEDİR

Sorunlarımız her daim var. Salgın hastalık sonrası da bir çok sorunlar yumağı bizleri hep ve devamlı karşımızda buluyor. Gazeteler, gazete sahipleri ve gazeteciler. Hepimiz bu geminin içindeyiz. Dördüncü güç olarak, kamuoyunu aydınlatmada çok önemli bir baş rol üstleniyoruz. Herkesin gözü, kulağı, sesi ve aydınlatma görevi görüyoruz.

TBMM KANUN TEKLİFİNDE BAZI DEĞİŞİKLİKLER YAPMALIDIR

TBMM’de görüşülmesi ertelenen 40 maddelik “Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” her ne kadar basın sektörüne bazı değerler katmış olsa da birçok maddesinde düzenleme yapılması gerekmektedir. Bunu bir kez daha yineleyerek yüce meclisimizden konuya hassasiyet göstermelerini istiyoruz.Bu konunun da yakın takipçisi olacağız.

KGD Başkanı Emen’’Türk Basınından sansürün kaldırılışının yıldönümü olan 24 temmuz mesleğimiz için dayanışma günüdür. Bu vesile ile tüm meslektaşlarımızın bayramını kutluyorum. Hepinize sevgiler ve saygılarımı sunuyorum.

ZGC Başkanı Akbıyık ‘’24 Temmuz basın bayramı ve sansürün kaldırılışının 114. Yıldönümü bizler için önemli ve değerlidir. Bugün bizlerin bayramı, sansürün kaldırmışının üzerinden 114 yıl geçmesine rağmen halen daha sansürsüz günler dileğinde bulunuyoruz. Özgürlük hepimiz için olmalıdır. Tabi ki basın ahlak esasları kapsamında. Günümüz kutlu olsun. Mutlu olsun”

Editör: Haber Merkezi