İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan fındık fiyatlarını değerlendirdi.

Erkmen açıklamasında, “Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından fındık alım fiyatları “%50 sağlam iç esasına göre Giresun kalite kabuklu fındık için TMO’nun alış fiyatı 22,50 TL, Levant kalite kabuklu fındık için ise fiyat 22,00 TL “ olarak açıklanmıştır” diyerek şunları söyledi:

“Fiyat fındık üreticisini memnun etmemektedir. Çünkü geçen yıl TMO 16,50-17,00 TL’den aldığı fındığı 24 TL’den sattı. Geçtiğimiz yılın TMO’nun satış fiyatının altında bir rakam belirlenmiştir. Üstelik geçen yıla göre rekolte yarı yarıya düşmüşken fiyatın bu şekilde belirlenmesi fındık üreticisini memnun etmemiştir. Gübre başta olmak üzere, işçilik, ilaç gibi her türlü girdi de anormal artışlar meydana gelmiştir. Bu artışlara bağlı olarak bir kilo fındığın maliyeti 20 TL’nin üzerine çıkmıştır. Bütün bu şartlar dikkate alındığında İYİ Parti İlimizden sorumlu Milletvekilimiz Sayın Bedri YAŞAR tarafından da fındığın fiyatının en az 25-26 TL olması gerektiği de Mecliste basın toplantısında İYİ Parti’nin görüşü olarak dile getirilmiştir. Fındık üreticisi için partimizce önerilen 11 maddelik öneri paketinin hayata geçirilmesi fındık üreticilerinin memnuniyetine ve de her yıl yaşanan sorunların ortadan kalkmasına vesile olacaktır. Sonuç itibariyle açıklanan fiyatlar üreticinin lehine olmayıp fındık üreticisini memnun etmeyip, mağdur etmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” (Haber Merkezi)  

Editör: Haber Merkezi