Zonguldak ilinin Uzunkum mevkii ile Kilimli arasındaki karayolu bağlantısında geçtiğimiz kış mevsiminde olumsuz hava şartları ve şiddetli fırtınalar nedeniyle bölünmüş yolun sahil kesimindeki kaldırımlarında meydana gelen hasarın tekrarlanmaması için önlem alınıyor.

Konuyla ilgili bilgi aldığımız Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Muammer Avcı, bu güzergâhta yapılan deniz dolgu çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü ve kısa zamanda tamamlanacağını ifade etti.

Avcı şu bilgileri verdi:

“Zonguldak – Kilimli arasında 1. Etap olarak da bilinen Uzunkum Tünelleri çıkışında bulunan deniz dolgu çalışması yakın tarihte tamamlanacak.

Uzunkum Tünelleri ile Kilimli ilçesi girişinde bulunan Aslan Kayası mevkiine kadar olan 300 metrelik yol boyunca, 102 metre denize doğru dolgu çalışması yapılacak. Şuan itibariyle yoğun bir çalışma yapılmakta. İmalat çeşidi olarak da taban kaplama işlemi tamamlandı, an itibariyle topuk kaplama işlemleri devam ediyor. İki ay gibi bir zaman içerisinde ise son kaplama dediğimiz nihai kaplama gerçekleşecek. Çalışmalar planlandığı hızda devam etmekte. Yüklenici firma işi sıkı tutuyor.

Aynı firma şuanda Kilimli – Muslu arasında da çalışma gerçekleştiriyor. Kilimli – Muslu arasında bulunan 3 bin metre uzunluğunda bulunan gidiş geliş toplamda 6 bin metrelik tünel uzunluğunun şuana kadar 521 metrelik kısmı açıldı. Tünellerde çalışmalar gece ve gündüz olmak kaydıyla devam ediyor.

Bilindiği üzere Zonguldak – Kilimli arasındaki 1. Etap yol açılarak yarım saatlik yolu 5 dakikaya düşürmüştü. Devamında 2. Ve 3. Etap yol çalışmalarına hızla başlanıldı. Bu etapların bitmesiyle de Türkiye’nin mega projelerinden Filyos Vadi Projesi ile Zonguldak İl merkezi arasındaki ulaşım da 16 dakikaya düşecek.

Bu etapların devamında ise Filyos Vadisi’ni, Saltukova’ya bağlayacak üzerinde 8 karayolu köprüsü bulunan 8,6 kilometrelik yol ile de Çaycuma, Gökçebey, Devrek ilçelerimizle, Bartın iline kolay ve güvenli ulaşım sağlanacak.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da işaret ettiği gibi “Türkiye Yüzyılı” yeni atılımların yapılması, yeni ufukların aşılması hedefi doğrultusunda, partimizin her neferi gibi gecemizi gündüzümüze katarak biz de üzerimize düşen görevi yorulmadan yerine getirme gayreti içindeyiz” dedi. (Haber: Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi