Zonguldak Belediye Meclisi Kasım ayı ikinci birleşimi Belediye Başkanı Ömer Selim Alan başkanlığında gerçekleştirildi.

Belediye Meclis Toplantısında gündem dışı söz alan CHP Belediye Grup Başkan vekili Atınç Kayınova, Halk Otobüsü firmasının bazı otobüslerini hattan çekmesi konusunda Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’a son durumu sordu.

KAYINOVA, “HALK OTOBÜSLERİNDE SON DURUM NEDİR?”

CHP Belediye Grup Başkan vekili Atınç Kayınova; “Zonguldak Belediyesi Halk Otobüsleri hizmetlerinin bir kısmının durdurulduğunu öğrendik. 7-8 otobüsün hatlarına devam ettiği diğerlerinin hatlarına devam etmediğini duyduk. Bu konuda son durumun ne olduğu hakkında bilgi rica ediyoruz. Daha öncede bu hizmetin sürmesi için Cumhuriyet Halk Partisi adına Zonguldak halkının bu hizmeti alabilmesi adına elimizden gelen desteği vermiş, olumlu görüşlerimizi sunmuştuk. Ama sorunları da göstererek bir B planınız var mı diye sormuştuk. Şuanda aktif hayatın salgın sonrası yoğun şekilde sürmeye başladığı anda insanların ihtiyaçlarının son derece artmış olduğu bir süreçte Zonguldak Belediyesi olarak halk otobüsü sorunuyla ilgili görüşünüz nedir? Bu sorunu nasıl aşmayı planlıyorsunuz?” dedi.

ALAN, “İZLENECEK YOL SÖZLEŞME MADDESİNDE BELLİ”

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, ise konu hakkında şunları söyledi; “Yüklenici firma ile yaptığımız görüşmede 12 otobüsünün hizmetten çekildiğini 8 otobüsle yoğunluk olan mahallelerde hizmete devam edileceğini öğrendik. 12 kiralık olan aracın geri çekildiğini bu sebeplerde şuan itibariyle 12 aracın hizmet verdiği mahallelere hizmet verilemediğini firma yetkilileri bizlere bildirdiler. Konuyu arkadaşlarımızla konuştuk. Ulaşım Hizmetleri Müdürümüz ile Trafik Komisyonundaki arkadaşlarımızın konuyla ilgili bilgisi var. Şuan için sözleşmedeki maddeler ne gerektiriyorsa hemen uygulamaya aldık. Ama sıkıntının devam edeceği yönünde görüş hakim. Arkadaşların bu işi sürdürmesi için diğer 12 aracı temin etmesi ve hizmete sunmasının zor olduğu çok net gözüküyor. Malum pandemi şartlarında Zonguldak Belediyesi olarak vatandaşlarımızın bu haktan mahrum kalmaması için uğraştık ama firmanın kendi iç sıkıntıları, maddi imkansızlıkları sebebiyle ister istemez bu istemediğimiz durumla karşı karşıya geldik. Kendileriyle bir daha görüşüp sonrasında detaylı olarak nasıl bir yol izleneceğini kamuoyuyla paylaşırız. İzlenecek yol sözleşmedeki maddelerde net bir şekilde belli. Eğer arkadaşlarımız belli bir süre içerisinde bu hizmetin tekrar sağlanmasını gerçekleştiremezse o zaman feshe kadar giden bir süreç olacak. Akabinde de tekrar bir ihale yapılacak ya da oturup B planı diye tabir ettiğimiz daha önce dolmuşçu arkadaşlarımızla istişare ettiğimiz ama o zaman onlar tarafından pek olumlu karşılanmayan şuan için ise kendileriyle konuştuğumuz zaman onlarında destek verebileceğini söylediği her durağın otobüs almak kaydıyla vatandaşlarımızın taşınması noktasında hizmeti tekrar gündeme alacağız. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi