Zonguldak Kahveciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Alparslan Küçük, fırıncı esnafının 2021 yılı içerisinde artan maliyetlerden dolayı ekmek fiyatında zam talepleri olduğunu söyledi.

En kısa sürede tarife hazırlıkları yapacaklarını belirten Küçük, “Çünkü artan maliyetler söz konusu. Fırıncı esnafımız artan un ve maya fiyatları, girdi maliyetleri ile birlikte yeni asgari ücretle beraber ekonomik anlamda zor durumdalar” dedi.

Zonguldak Kahveciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Alparslan Küçük, açıklamasına şöyle devam etti:

KAHVEHANELERLE İLGİLİ BELİRSİZLİK DEVAM EDİYOR

“16 Mart 2020 yılında başlayan kısıtlamalarla başlayan pandemi sürecinde kahveciler, lokantacılar ve gıda sektöründeki tüm esnaf arkadaşlarımız olumsuz etkilendiler. İnşallah 2021 yılı esnafımız için daha güzel günlerin geleceği bir yıl olur. Bu yıl esnaf ve sanatkarlarımızın rahatlaması için bir an önce bu kısıtlamaların kaldırılmasını ve normal hayata geçiş sürecinin başlamasını hükümetimizden temenni ediyoruz. Pandemi süreci içerisinde kahvehanelerimizle ilgili belirsizlik süreci devam etmekte. Mart ayına kadar pandemi yardımlarının yapılacağı duruldu bundan dolayı hükümetimize teşekkür ediyoruz.

ALAN’A ZOR ZAMANLARINDA ESNAFIN YANINDA OLDUĞU İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM

Fırıncı esnafımızın 2021 yılı içerisinde artan maliyetlerden dolayı ekmek fiyatında zam talepleri bulunmaktadır. Bu konuda değerlendirme çalışmalarımız devam etmektedir. En kısa sürede tarife hazırlıklarımızı yapacağız. Çünkü artan maliyetler söz konusu. Fırıncı esnafımız artan un ve maya fiyatları, girdi maliyetleri ile birlikte yeni asgari ücretle beraber ekonomik anlamda zor durumdalar. Zonguldak Belediye Başkanımız Ömer Selim Alan’a simitçi esnafımıza yapmış oldukları yardımlardan dolayı 650 üyesi bulunan odamızın esnafı adına teşekkür ediyorum. Esnafın bu zor zamanlarında esnafın yanında oldukları için kendisine minnettarız. Çalışmalarında başarılar diliyoruz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi