Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından çiftçilere dağıtılmak üzere İl Özel İdare kaynakları kullanılarak desteklenen fındık fidanı, İl ve İlçe Müdürlükleri tarafından çiftçilere dağıtılıyor.

Fındık fidanı dağıtımı hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Cemalettin Çataklı, " İlimizde uygulanan Fındık Üretimini Geliştirme amacı ile ilimiz üreticilerine dağıtılmak üzere 100 bin adet fındık fidanı temin ettik. 2021 yılında, 100 bin adet fındık fidanı dağıtımı sonucunda yaklaşık 500 dekar yeni fındık bahçesi tesisi gerçekleştirdik. Bu şekilde çiftçilerimizi devlet olarak hem fidan temini ile girdi yönünden desteklemiş oluyoruz hem de bahçe tesisi ile ilimiz fındık alanlarında gelişmeye katkı sağlamış oluyoruz” diyerek şunları söyledi:

“Ekonomik ve stratejik değeri olan fındık ilimiz ve ülkemiz ekonomisinde önemli bir yere sahiptir. Bizim önceliğimiz üretim. Covid19 ' un başlangıcından itibaren bir çok sektörde üretim ara verirken, gıdanın öneminin bu dönemde daha çok hissedilmesi, güvenilir gıdaya ulaşımın önemi, üretime olan ihtiyacı da dikkate alarak verdiğimiz destekle çiftçilerimizin üretimi hız kesmeden devam etmektedir. Biz de kurum olarak üretimde yer alan her çiftçimize, her vatandaşımıza gereken yardım ve kolaylığı sağlama gayreti içindeyiz. Dağıtımdan itibaren kurumumuzdaki her arkadaşımız ile bahçe ziyaretleri ve eğitimleri sürdüreceğiz. Bu bağlamda önümüzdeki günlerde çiftçimize Ceviz, Mavi Yemiş ve Trabzon hurması fidanları dağıtımı da gerçekleştireceğiz. Bu vesileyle taleplerimizi karşılayan Sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz ve İl Özel İdaremize ayrıca emeği geçenlere kurumum adına teşekkür ederim. Üretim için ben de varım diyen çiftçilerimize bol ve bereketli ürün temenni ediyorum "

Editör: Haber Merkezi