Cumhuriyet Halk Partisi Çaycuma İlçe Başkanı Şeref Köktürk 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle bir açıklama yayınladı.

Başkan Köktürk açıklamasında; Cumhuriyet Halk Partisi olarak Ülkemizin doğasını korumak adına her platformda çevreci dernekler ile ve doğası tahrip edilmek istenen (Kazdağlarından İkizdereye) tüm bölgelerde halkımızın ve doğanın yanında bulunmayı görev sayıyoruz.”dedi.

Köktürk açıklamasına şu sözlerle devam etti:

“Her 60 saniyede 20 futbol sahası büyüklüğünde ormanlık alanın yok edildiği, sulak alanların kurutulduğu, Marmara gibi iç denizimizin kirlilikten canlı yaşayamaz hale geldiği günümüzde bu problemlerin benzerini FİLYOS VADİSİ'nin ve KARADENİZ'in yaşamaması için toplum olarak duyarlı ve dikkatli olmalıyız.

Bilindiği gibi Filyos Projesi kapsamında istimlak edilen alanların uzantısı Filyos Vadisi boyunca uzanmakta Çaycuma İlçesine 3 km yakınlığa kadar gelmektedir.

Havzalardan yolculuk yaparak gelen alüvyonlar Filyos nehri sayesinde düzlükte oldukça verimli tarımsal araziler oluşturmuştur. Zengin florası, endemik bitki türleri ve çok değerli ekosisteme sahip olan FİLYOS VADİSİ'nin ekolojik koridor olarak korunması gerekmektedir. Bölgenin tek sulak alanı, göç kuşlarının konaklama yeri olan vadi betona ve zehirli gaz çıkartan işletmelere terk edilmemelidir.

Bölgemizin ve İlçemizin, havasının, suyunun, toprağının temiz kalması önemlidir. Bizlerin yapacağı yanlış tercih ve uygulamalar nedeniyle çocuklarımıza, torunlarımıza, gelecek nesillere yaşayamayacakları bir ortam bırakmamamız dileği ile tüm halkımızın 'Dünya Çevre Günü' nü kutlarım.”

Editör: Haber Merkezi