Çaycuma ve Köylerini Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu,Filyos Liman Projesi ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Başkan Çiloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi: “Filyos Projesi sadece göç veren Zonguldak’ın değil Batı Karadeniz’in kurtuluşudur. 2014 yılında limanın ihalesi yapıldı. Cumhurbaşkanlığı Kamu Etik Kurulu Başkanı Sayın Köksal Toptan’ın önderliğinde ihaleye Zonguldak tan bir heyetle bizzat katıldık. Bölgemiz için büyük umut olan projede limanın açılışı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Böylesine önemli, bu büyük yatırım ile Zonguldak, Asya’nın Avrupa’ya açılan kapısı oluyor.

Filyos Projesi’nin her aşamasını bölge muhtarlarıyla birlikte yakından takip ettik. Onlarca kez olumlu görüşlerimizi ve gördüğümüz aksaklıkları basın aracılığıyla kamuoyu ile paylaştık.

Yıllardır bu proje temcit pilavı gibi her seçimde önümüze geldi. Seçimlerden sonra da unutuldu. Zaman zaman umutsuzluğa kapıldık. Limanın açılması ile umutlarımız yeşerdi. Ülkemizin en büyük limanlarından biri olması sebebiyle de gururlandık. Ayrıca bölgemizde çıkartılacak olan doğalgaz ile Zonguldak tıpkı Sanayi Devrimi’nde olduğu gibi yeniden güzel ülkemin gündemi oldu. Bu şehir Cumhuriyet Tarihi boyunca Türkiye’ye hep kazandırdı. Kömürüyle ülkemi ısıttı sanayisine lokomotif oldu, Elektriği ile de aydınlattı, Demir ağlarla ülkemizin dört bir tarafı örülürken demire şekil verdi. Bu gün limanıyla, doğalgazıyla ve kömürüyle Asya’nın incisi olma yolunda dev adımlarla ilerliyor. Bizler de Zonguldaklılar olarak bundan gurur duyuyoruz. Biz her dönemde üretmek, çalışmak ve bu ülkeye kazandırmak istedik. Bu şehir her dönemde üreterek lokomotif oldu. İlklerin şehri Zonguldak ülkesine yine bir ilki kattı.  Limanı, yapılacak olan endüstri tesisleri ve doğalgaz üretim merkeziyle eski günlerine geri dönecektir. İstihdam alanları genişleyecek, yaklaşık 10 bin gencimize ekmek ve umut kapıları açılacaktır. Bu umut kapıları açılırken çevrenin korunması ve çevreye zarar vermeyen yatırımlara öncelik verilmesi çok önemlidir.

İşlerimiz limanın bitmesiyle son bulmadı. En öncelikli yapılması gereken çalışmalar

-Zonguldak kent merkezi ve Filyos un ulaşım bağlantılarının biran önce bitirilmesi.

-Bölgede oluşacak yeni yerleşim yerlerinin planlanması

-Buraların su ihtiyacının çözülmesi.

-Çevreye gereken hassasiyetin gösterilmesi gibi konular ivedikle önemlidir.

     Projenin hayata geçmesinde emeği geçen Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bu projede görev alan gelmiş geçmiş tüm emeği olanlara, bakanlarımıza, milletvekillerimize, siyasi partilerin temsilcilerine teşekkür ediyoruz. Emeğin başkenti üretiminde başkenti olmaya hazırdır.

Editör: Haber Merkezi