Fikr-i Asım Fikir ve Düşünce Derneği Zonguldak İl Başkanlığı tarafından Muharrem ayı nedeniyle aşure dağıtım etkinliği düzenledi.

Fevzipaşa Caddesinde gerçekleştirilen aşure dağıtım etkinliğine, Fikr-i Asım Fikir ve Düşünce Derneği Zonguldak İl Başkanı Sinan Toprak, yönetim kurulu üyeleri katılarak, vatandaşlara ve esnaflara aşure dağıttılar.

Fikr-i Asım Fikir ve Düşünce Derneği Başkanı Sinan Toprak yapılan etkinlik ile ilgili açıklamasında, “İslam Alemi için milat olan muharrem ayı Allah’a ve onun kutlu elçisi rahmet peygamberine yani bizim peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) gönülden bağlılığın bir ifadesidir. Hak’a, hakikat’e, ilme ve medeniyete yapılan yolculuktur” diyerek şunları söyledi:

“İslam tarihinin en önemli olaylarından biri olan hicretin gerçekleştirildiği gün hicri yılbaşı kabul edilir. Hicri takviminin ilk ayı muharrem ayıdır. Muharrem ayının 10. Günü ise Aşure olup İslam Alemi açısından bir çok önemli olayların gerçekleştirildiği gündür.

Bizler Fikr-i Asım Fikir ve Düşünce Derneği olarak muharrem ayında bu güzel ayda halkımıza aşure ikramı gerçekleştirdik. Cenabı Allah kabul eylesin. Allah razı olsun. Muharrem ayımız kutlu ve mübarek olsun” (Seçkin KIRARSLAN)

Editör: Haber Merkezi