Zonguldak eski Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, şehir ve şehir halkını yakından ilgilendiren Fevkani Köprüsü, Merkez Çarşısı ile Sahil Projesi konularını değerlendirdi.

Akdemir, “Merkez Çarşısının yıkılması doğru ama proje tapusu elinde olan esnaflar ile paylaşılmalı, Fevkani Köprüsü yıkılmamalı tamir ve tadilat yapılmalı, sahil projesi yavaş ilerliyor esnaf mağdur vatandaş ise sahili kullanamıyor” dedi.

Zonguldak eski Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, gazetemize yaptığı açıklamasına şöyle devam etti:

PROJEYİ GÖRMEDEN OLMAZ!

“Görevdeyken Fevkani Köprüsü ve Merkez Çarşısı konularında fikirlerimizi net bir şekilde ifade etmiştik. Özellikle Merkez Çarşısı sıkıntılı bir binaydı. İnceleme yapılmış, kurul karar vermiş ve doğrudur. Bizim yaptırdığımız incelemelerde de aynı kanıya varılmıştı ve Merkez Çarşısının boşaltılmasıyla ilgili oradaki esnaflarımızla toplantılar yapmıştık. Bina yıkıldıktan sonra o alana şehrin görselliği anlamında, esnaflarımızın daha tertipli ve düzenli ticaret yapabilmeleri adına kavuşmaları anlamında yeni bir bina yapılmalı. Merkez Çarşısı yenilenmeli ve o alan yeni bir siluete kavuşmalı. Ancak çok güzel bir proje ile yapılmalı, projeyi görmeden olmaz! Orada 200’e yakın tapusu elinde olan esnafımız var. O esnaflarımıza orada yapılacak olan binanın görselini göstermek lazım. Ne yapılacak, kimin yeri nerede bilinmesi gerekiyor.

FEVKANİ KÖPRÜSÜ GÜÇLENDİRİLDİKTEN SONRA HİÇBİR SIKINTI YOK!

Fevkani Köprüsü yıkılmalı sözleri nereden nasıl çıktı bilmiyorum. Benden önceki belediye başkanımız köprüyle ilgili araştırma yaptırmış bende belediye başkanlığım döneminde Fevkani Köprüsü için Ortadoğu Teknik Üniversitesinden konuyla ilgili profesörlere araştırma ve inceleme yaptırdım. O raporda netice açık ve net bir şekilde yazıyor. Bugün ne oldu da değişti onu ben bilemem. Köprüde tamirat ve tadilatın yapılması kesin. 12 Katlı Binadan İstasyon Caddesine kadar olan kısımda bir dilatasyon var. O dilatasyon tamir edilmeli onun dışında Fevkani Köprüsünde hiçbir sıkıntımız yoktur. Fevkani Köprüsünü o günkü teknolojiyle yapanlara Zonguldaklı olarak müteşekkirim. Fevkani Köprüsü niye yüksek? 1934, 1955, 1982, 2000, 2002 yıllarında sel sıkıntısı yaşadık. Ben görevdeyken iki sefer sel sıkıntısı yaşadık. Derelerimizin taşması nedeniyle Zonguldak çok büyük sıkıntılar yaşadı. Allah göstermesin ama yine olabilir. O nedenle önlemleri şimdiden almak gerekiyor. Köprüyü iyi değerlendirmek lazım! Ortada halen bir proje yok. Güzel bir proje çizilsin, halka anlatılsın, sivil toplum örgütlerine, kurumlara ve yetkililere bu konuda bilgi verilmeli. Köprü güçlendirildikten sonra hiçbir sıkıntı yok! Proje ortada yokken ‘ben köprüyü yıkıyorum’ demek afaki bir cümledir. Doğruda değildir. Hoş değildir.

BİR İŞİN CİDDİYETLE YAPILMASI LAZIM!

Sahil Projesi gecikti ama neden gecikti onu ben bilemem. Bir işin ciddiyetle yapılması lazım! Bir işin ciddiyetini iyi kavramak lazım! Orada ekmek yiyen birçok esnafımız ile çalışanları vardı üçüncü yıla giriyoruz biten bir şey yok. Esnaf ve çalışanları zor durumda, vatandaş sahili kullanamıyor.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi