Zonguldak Fevkani Köprüsünün yıkılma gündemi ile Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan ve köprü altı esnafı istişare yapmak için ilk kez bir araya geldiler.

Fevkani Köprüsü altında bulunan dükkan sahipleri ile buluşma düzenleyen Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, 96 esnafa çağrı yaparak dün akşam saatlerinde bir araya geldi. Toplantıya esnafların tamamı katılırken, köprünün yıkımı ile ilgili olarak görüş alışverişinde bulundular.

Başkan Selim Alan önceki açıklamalarında da olduğu gibi köprünün yıkılması gerektiği ile ilgili raporların bulunduğunu söylerken, esnaflar da raporu görmek istediklerini belirtti. Başkan Alan da raporun birer örneğinin esnaflara gönderileceğini söyleyerek, kendilerinin de istedikleri taktirde köprünün dayanıklılığı ile ilgili yeni bir analiz yaptırabileceklerini söyledi. Esnaflar da bunun yerinde bir düşünce olduğunu söyleyerek kendi seçecekleri bir kuruma teknik analiz yaptırmayı kabul ettiler.

Çalışanlarla birlikte Fevkani Köprü altında bulunan dükkanların ortalama 400 ailenin ekmek kapısı olduğunu ifade eden dükkan sahipleri, kendilerine yer tahsis edilirse kendi dükkanlarını kendilerinin yapmak isteklerini Başkan Alan'ailettiler.

Esnaflar Soğuksu semtinin girişinde bulunan ve şuan Esnaf Sanatkarlar Odası, Göç idaresi gibi kurumların geçici olarak bulunduğu alanın yer tahsisi yapılırsa, belediyeden başka bir şey istemediklerini, inşaatını da kendilerinin yapabileceklerini söylediler. Belediye Başkanı Selim Alan da, konuyu düşüneceğini ve olabilirliğini inceleyeceklerini ifade etti. Esnaflar toplantının karşılıklı olarak genel anlamda sakin ve yapıcı geçtiğini ifade ettiler.

BİTPAZARI ESNAFINA BİLE YER YAPILDI

Gazetemize görüş bildiren esnaflar, ilk defa böyle bir toplantının düzenlendiğine işaret ederek, böyle konuların birlikte istişare edilmesinden memnun olduklarını dile getirdiler.

Ayrıca yine yıkılması gündemde olan yaklaşık 20 civarında bit pazarı esnafı için Devlet Demiryolları'nın hemen yanına yeni dükkanlar yapılırken, çoğunluğu 50 seneden fazla burada hizmet veren 100'e yakın esnafın sürüncemede bırakılmaması gerektiğini vurguladılar.

Editör: Haber Merkezi