Geçtiğimiz Cuma günü Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde meydana gelen olay sonrasında, Zonguldak Dernekler Federasyonu Başkanı Necati Başar beraberinde dernek başkanları ile birlikte yaptığı açıklama ile hastane müdürüne destek verdiler.

Başar beraberinde, Gümüşhaneliler Derneği Başkanı Pamuk Cansız, Kastamonu İli Yardımlaşma Derneği Başkanı Bahattin Şenol; Trabzonlular Derneği Başkanı Ahmet Bayrak, Sinop İli Yardımlaşma Derneği Başkanı Ömer Bayrak ve toplantıya gelemeyerek yapılan açıklamaya destek veren Devrek Gökçebey Yardımlaşma Derneği Başkanı Lütfi Çavuş, Çaycuma Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Esat Topuz’un olduğu açıklamada şöyle dedi:

““Hastanemizde bir kedi olayı oluyor ardından darp olayı gündeme geldi. Bunu biz yanlış bir şey yapmayalım diye hastanenin başhekiminden, idarecileri, doktorları, hemşireleri ve personeline kadar araştırdık. Orada bir hemşire arkadaşımızın kedi ve hayvanlara düşkün olması. Hepimiz hayvanları seviyoruz. Orada da kedilerin koridorda ve acilde görülmesi doktorları da tedirgin ettiğinden doktorlar idareciye; “Burada kedi var çocuklara veya ameliyat olan hastamıza mikrop bulaşır kedi buradan uzaklaştırılmalı” diyor. Saat 14,00’da hastane müdürü Rüştü Moğul arkadaşımız ambulans şoförünü çağırıyor. Ambulans şoförü kediyi karton kutuya koyarak dışarıya bırakmaya çalışıyor. O hemşire arkadaşımızda bir şey haliyle “kedi benim, dışarı götürmezsin ben gördüreceğim” diye peşinden koşturunca oradaki fotoselli kapıya kolunu çarpması sonucu olay büyüyor.

Darp olayının olmadığını sadece o arkadaşın tez canlılığıyla kapıya kolunu çarpması sonrası “darp edildim” diye şikayette bulunuyor. Bunun kamera görüntüleri de var.

Konu adliyeye de intikal etmiştir. Benim çok iyi tanıdığım Rüştü Moğul arkadaşımız ağzından lokmayı al niye alıyorsun demez. Bir karıncayı dahi incitmeyen hassas davranır. O yüzden bu arkadaşımızın bir haksızlığa uğradığını, olayın zaten yargıya taşındığını, böyle bir şeyin olmadığını ve darp edilmediğini öğrendik. Bende kendim bir sağlıkçı olarak elbette kimsenin kimseyi darp etme hakkı olmadığını söylüyorum ve biliyorum. Bu arkadaşımızın bizim federasyon yönetiminde olduğundan arkadaşımıza federasyon adına sahip çıkma adına burada basını davet ettik. Darp olayının olmadığının kamuoyuna bildirilmesini rica ediyoruz” (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi