Zonguldak İl Genel Meclisinin Mart ayı ikinci birleşimi İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapıldı.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapılan toplantıya, il genel meclisi üyeleri ile daire müdürleri katıldı.

Açılış ve yoklamanın ardından geçen oturuma ait karar özeti okunarak oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin 3. Maddesinde yer alan 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 41. maddesi ile 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 39. Maddesi gereğince hazırlanan İl Özel İdaresi 2019 yılı Faaliyet Raporunun İl Genel Meclisince görüşülürken,  İl Özel İdaresi Strateji Geliştirme Müdürü Mehmet Dilaver  2019 yılı faaliyet raporunu okudu.

CHP İl Genel Meclisi üyesi Hayrettin Kartal, faaliyet raporu hakkında açıklama yaparken, İl Genel Meclisi üyesi İsmail Terzi de, daire müdürlerinin yaptığı hataları siyasiler olarak göğüslemeye çalıştıklarını söyledi.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli de, “2014 yılından beri ilimiz adına birşeyler yapmak istiyoruz. İç dinamikleri harekete geçirmek gerekiyor. Yatırımların yüzde 60 olması gerekiyor. Tarıma destek vermeliyiz. 2018 yılında güzel çalışmalar yapıldı. Personel eksikliği var. Bizi geriye düşüren çalışmalar var. Biz İl Özel İdare olarak güzel hizmetler yapmak istiyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 2019 yılı faaliyet raporu Cuma günkü meclis toplantısına gelmek üzere Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 4. Maddesinde yer alan Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan, İlimiz Devrek İlçesi, İsmetpaşa Mahallesi Cumhuriyet alanında, tapunun; 2828 G-C pafta, 62 ada, 13 parselde kayıtlı, Devrek Özel İdare İşhanı binasının 1. katındaki 18 ve 19 nolu bağımsız bölümlerinin, Türkiye Kızılay Derneği Devrek Temsilciliğinin hizmetlerinde kullanılmak üzere, Türkiye Kızılay Derneği Zonguldak Şubesi Başkanlığına, bedelsiz olarak tahsis edilmesi hususunun görüşülerek komisyonlara gönderildi.

İl Genel Meclisi üyesi Filiz Ünal Sarsık da gündem dışı söz alarak önceki günkü oturumda CHP İl Genel Meclisi üyesi Nebahattin Yılmaz’ın fidan satışları ile ilgili yaptığı açıklamaya cevap vererek, “Fidan satışları ile ilgili şartları yerine getirmeleri halinde satış için Tarım İl Müdürlüğünden izin alması gerekiyor. Çaycuma, Devrek ve Gökçebey belediyeleri vatandaşlara zorluk çıkartıyorlar. Diğer il ve ilçelerdeki belediyeler bu konuda üretici destek veriyor. Özel İdare olarak da destek vermemiz gerekiyor. Devrek’te kadınlar kooperatif kurdular. Bakka’dan destek alıyorlar.  Bu konuda biz de destek vermeliyiz” diye konuştu. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi