Zonguldak İl Genel Meclisinin Eylül ayı son birleşimi İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapıldı.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapılan toplantıya, il genel meclisi üyeleri ile daire müdürleri katıldı.

Açılış ve yoklamanın yapılmasının ardından geçen oturuma ait karar özeti okunarak kabul edildi.

Gündemin üçüncü maddesinde yer alan 2009 ve 2014 yılında Mahalli İdareler seçimlerine giremeyerek köye dönüştürülen, Devrek İlçesi Eğerci- Özbağı, Gökçebey İlçesi Hacımusa, Kozlu İlçesi Sivriler, Ereğli İlçesi Çaylıoğlu ve Öğberler Belediyelerinde yapılmış imar planlarının tekrar değerlendirilmesi ile ilgili İmar ve Bayındırlık, Tarım ve Orman, Çevre ve Sağlık, Köylere Yönelik Hizmetler, Sanayi ve Ticaret ile İçişleri Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 12 – 3 – 7 – 10 – 7 – 5 sayılı raporları görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin dördüncü maddesinde yer alan Kozlu İlçesi Kargalar – Saka, Ereğli İlçesi Ovaköy – Ramazanlı ve Devrek İlçesi Nizamlar Köylerinde köy yerleşik alanları ile ilgili çalışmalar yapılarak köylerin ihtiyaçları doğrultusunda yerleşik alan sınırlarının genişletilmesi ile ilgili İmar ve Bayındırlık, Tarım ve Orman, Çevre ve Sağlık, Köylere Yönelik Hizmetler ile İçişleri Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 13 – 4 – 8 – 11 – 6 sayılı raporlar görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi.

Bu madde üzerinde köylerde yapılan evler yola kadar sıfır yapılırken, bu konuda gerekli girişimlerin yapılması istendi. Yapılan evlerin genellikle muhtar ve muhtar azalarının onayıyla yapıldığı ifade edilerek, Özel İdare tarafından yapılan yolların bu binalar yüzünden daraltıldığı  ve çalışmaların yapılması istendi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi