Zonguldak’ta Evrensel Madde Bağımlığı ile Mücadele ve Eğitim Derneği kuruldu.

Derneğin Genel Başkanlığını Mehmet Yaman yaparken, yönetim kurulu üyeleri Şekip Günaydın, Orhan Kuku,  Hülya Özçelik, Yusuf Dal, Yiğit Şafak Akbayrak ve Mehmet Nurallah Nart olarak belirlendi.

Derneğin kuruluş dilekçesini Zonguldak Valiliği Dernekler Masasına veren başkan Mehmet Yaman yaptığı açıklamada,”Değerli Zonguldaklı dostlarımız. Toplumumuzun kanayan yarası olan madde bağımlılığı bugüne kadar ilimizde birçok evladımızı ve ailelerimizi bizlerden kopartmıştır” diyerek şunları söyledi:

“Orta öğretim seviyesine kadar inen madde bağımlılığı önümüzdeki en büyük sorunlardan biridir. Bizler gönüllü olarak bu tehlikenin önünü kesmek sağlıklı bir nesil meydana getirmek için üzerimize düşen sorumlulukları tüm imkanlarımızla bertaraf etmeye hazır bir kadroyla yola çıktık. Öncelikle çıktığımız bu yolda en büyük desteği devletimizden bekliyoruz. Gerekli görüldüğü zamanlarda okullarımızda seminerler verirken Zonguldak Emniyet Müdürlüğünden de sık sık destek görmek istiyoruz. Kurduğumuz bu derneğimizde Genel Başkan olarak bu görevi onurla taşıyacağıma ve ekibimle beraber bütün çalışmalarda başarıyla  ve kararlılıkla yol alacağımıza hiç kuşkum yok. Kurduğumuz bu derneğimiz hepimize hayırlara vesile olsun” (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi