Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı yeni eğitim yılının başlaması nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Kantarcı mesajında, “Koronavirüs salgını nedeniyle uzun süre ara verilen yüz yüze eğitim başlıyor. Değerli öğretmenlerimiz kürsülerine, yarınımızın teminatı çocuklarımız okul sıralarına kavuşmanın heyecanını yaşıyor. Bizlerse bir nesli eğitimden yoksun bırakarak ülkenin geleceğini tehlikeye düşüren karanlık bir dönemin yüz yüze eğitim yapılabilecek düzeyde geriletilmesinin sevinci içindeyiz. Bu eğitim-öğretim yılında yetkililerden en önemli talebimiz, çocuklarımıza çok daha nitelikli bir eğitim ortamı sağlanmasının yanı sıra, salgının yayılmasını önleyecek tedbirleri titizlikle uygulamalarıdır. Başta değerli velilerimiz olmak üzere eğitim sürecinde rol alan tüm aktörler koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tüm önlemlere harfiyen uymalı, uymayanları uyarmalarıdır” dedi.

KAPSAMLI BİR REFORMUN YAPILMASI KAÇINILMAZDIR

Türkiye’de eğitimin yapısal sorunları olduğunu söyleyen Kantarcı, “Çağının bilgisiyle donanmış, yurt ve insan sevgisine sahip erdemli insanlar yetiştirmeyi amaçlayan eğitim, içeriğinin çağdaş değerlerden uzaklaştırılması nedeniyle bu işlevini yerine getirmekte zorlanmaktadır. Müfredatta değişikler eğitimin ihtiyaçlarından daha çok siyasal nedenlerle yapılmakta, alandaki politikaların belirlenmesinde katılımcı bir süreç işletilmemektedir. Öte yandan eğitimini, çocuklarımızın kendi ilgi ve yeteneklerini geliştirerek kendini gerçekleştirmesini sağlamak olan diğer işleviyse, not ve sınav baskısı yüzünden gerçekleşmesi çok zor bir hayale dönüşmüş durumdadır. Tüm bu nedenlerle kapsamlı bir reformun yapılması kaçınılmazdır. Yapılacak reformla eğitimin bilimsel laik niteliği güçlendirilmeli, çocuklarımızın hangi alanda nasıl eğitim göreceğine kendisinin karar vereceği bir sistem ilgili tüm çevrelerin katılımıyla oluşturulmalıdır” dedi.

ATATÜRK’ÜN IŞIĞINDAN BİR AN BİLE AYRILMAYIN

Açıklamasının son bölümünde öğrencilere seslenen Kantarcı, “Sevgili öğrenciler, her şeyden önce iyi insan olmayı hedefleyin. İnsanları, dünyayı sevin. Sizlerden bir diğer beklentim ülkesini seven çalışkan bireyler olmanızdır. Ulusumuzun değer üreten başarılı insanlara, başarı hikâyelerine ihtiyacı var. Bu nedenle çok çalışın, ülkemize yararlı işler yapmayı hedefleyin. Yaşamınız boyunca merak edin, çok okuyun ve aklınıza takılan her konuyu araştırın. Kendi potansiyelinizi ortaya çıkarıp çok boyutlu bir insan olmak için sanata, kültüre ilgi duyun. Kendinize inanın, yeteneklerinizi keşfedin, bunları geliştirmeyi hedeflerinizden biri haline getirin. En önemlisi de bize bu ülkeyi armağan eden Atatürk’ün ışığından bir an bile ayrılmayın. Bunları yaptığınız takdirde başarı kadar hayattan alacağın tadın da artacağından emin olun. Bu düşüncelerle başta sevgili öğrencilerimiz, değerli öğretmenlerimiz ve velilerimiz olmak üzere eğitim camiasının tüm bileşenlerinin yeni öğretim yılını kutluyor, bu yılın, evlerimize hapsolmadan geçmesini diliyorum” diyerek mesajını tamamladı. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi