Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde yaşayan 49 yaşındaki Halise Kubilay, üst kat komşusu tarafından yakılarak zarar gören evinin bir bölümü için yardım eli bekliyor.

Geçtiğimiz hafta üst kat komşusu tarafından Molotof kokteyl atarak evinin balkon camları ile eşyalarının yandığını belirten Kubilay, camı olmayan bir evde yaşam sürmeye çalışıyor.

İlçenin Yeni Mahallesinde babadan kalma evinde kızları ile birlikte yaşam mücadelesi veren Kubilay, geçimini sokaklardan topladığı hurdalar ve boş şişeler ile sağlıyor.

Halise Kubilay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok zor durumda olduğunu ve 2 kızını da bu zor şartlarda okutmaya çalıştığını söyledi.

Yaklaşık 17 yıldır sokaklardan topladığı hurdalar ve boş şişeler ile hem geçimini sağladığı ve hemde2 kızını okutmaya çalıştığını anlatan Kubilay, “Zor durumdayım yardım bekliyorum, böyle durulmaz. Geçimimi şişe ve hurda toplayarak sağlıyorum. 2 tane kızım var, ikisini de okutmaya çalışıyorum. Yardım bekliyorum vatandaşlarımızdan, mağdur durumdayım. 3-4 ay sonra havalar soğuyacak. O zaman ne yapacağım.” diye konuştu.

“Halen yaşanan olayın şokundayım”

Üst kattaki komşusuyla yıllar önce yaşanan bir husumetten ötürü bu olayın başına geldiğini dile getirdi.

Kubilay, camların patladığı esnada kızının o sırada hemen yanında bulunana divanda yattığını ve 2 dakikalık bir zaman diliminde büyük bir felaketten kıl payı kurtulduklarını aktararak, şunları kaydetti:

“Üst kattaki komşumla daha önce husumet yaşamıştım. Kendisinden şikâyetçi olmuştum, araya birileri girdi şikâyetimi geri almıştım. Keşke almasaydım, şimdi daha kötüsü başıma geldi. Ben halen olayın şokundayım. Camların üzerimize doğru patlaması. Cana geleceğine mala gelsin dedim. Ya kızıma bir şey olsaydı. Ben baza da yatıyordum, kızım divanda oturuyordu, kıl payı kurtulduk.” Haber: Gönül Dombaycı

Editör: Haber Merkezi