Pandeminin Mart ayından bugüne en ağır etkisini yaşayan esnaf ve işletmeler açıklanan destek paketinden umduğunu bulamadı.

Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, bu konuda yaptığı açıklamasında, “Bizler özellikle pandemi döneminden en çok etkilenen kesimin temsilcileriyiz. Bizim beklentilerimiz açıklanandan biraz daha farklıydı” dedi.

Tüm meslekleri kapsayan 415 meslek dallarının olduğunu belirten Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, şunları söyledi:

BİZLERİN BEKLENTİLERİ BİRAZ FARKLIYDI

“Bizler özellikle pandemi döneminden en çok etkilenen kesimin temsilcileriyiz. Bizim beklentilerimiz açıklanandan biraz daha farklıydı. Biz 6 ay geri ödemesiz 10 bin lirası hibe olacak şekilde 25 bin lira kredi bekliyorduk. Tüm meslekleri kapsayan 415 meslek dalımız var. Tüm meslekleri ayırmaksızın açıklama yapıldı. Şuanda genelgeyi bekliyoruz. İnşallah bu konuyla ilgili genelge en kısa sürede gelir esnaflarımızla paylaşırız. Pandemi nedeniyle ülkemizde kısıtlamalar 12 Mart 2020 tarihinde başladı, 12 Mart’tan bugüne hiç kapanmayan işyerleri var. O dönemden bu tarafa devamlı kapanan, ara sıra açılan, işyerini hiç açmayan işyerlerimiz var. Bu meslek dallarımızın hepsinin açıklanan kapsama girmesi gerekiyordu. Bu konuda esnaflarımızın mağduriyetlerinden dolayı taleplerimiz var. Taleplerimizi üst mercilerimize iletiyoruz ve büyük ihtimalle cumhurbaşkanımızın açıklayacağı bir genelgeyle konunun düzeleceğini düşünüyorum. Beklentimiz o yönde.

DEVLETİMİZDEN İŞVERENİN ÜZERİNDEKİ YÜKÜ BİRAZ ALMASINI BEKLİYORUZ

2021 yılında ülkemizin ve dünyanın korona virüsten kurtulmasını, aşının tüm ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıp insanların sağlığına yeniden kavuşmasını diliyoruz. Kovidin ülkemiz ve dünya gündeminden çıkmasını istiyoruz. Pandemiden kurtulursak ekonomik sıkıntılarımızı bir şekilde aşabileceğimizi düşünüyorum. Asgari ücretle ilgili görüşmeler devam ediyor. Devletimizin işverenin üzerindeki yükü biraz almasını bekliyoruz. Devletimiz elini taşın altına koyup asgari ücret maliyetleri üzerinden işverenimizi desteklerse asgari ücretin en az 3 bin lira olacağını düşünüyoruz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi