Zonguldak Kahveciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Alparslan Küçük, küçük esnafın 10 Haziran Perşembe günü toplanacak olan Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısından müjdeli haber beklediğini söyledi.

Pandemi sürecinin başladığı günden bugüne işyerini hiç açamayan esnafların zor durumda olduğunu belirten Küçük, “Perşembe günü sayın cumhurbaşkanımızdan, ilgili bakanlarımızdan ve hükümetimizden küçük esnafa iyi bir haber vermelerini temenni etmekteyiz” dedi.

Zonguldak Kahveciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Alparslan Küçük, açıklamasına şöyle devam etti:

KÜÇÜK ESNAFIN SIKINTILARI DEVAM ETMEKTE

“2020 yılının Mart ayında başlayan pandemi süreci 2021 yılında da devam ediyor. Kısıtlama sürecinde meslek odamıza bağlı üyelerimizin ekonomik durumlarıyla ilgili sıkıntıları devam etmekte. Pandemi süreciyle beraber işyerini hiç açamayan esnaf arkadaşlarımız var.

Esnaf odası ve esnaflarımız adına biran önce bu işletmelerimizin kapılarının açılmasını istiyoruz. 1 Haziran tarihinde açıklanan genelge itibariyle yine kahvehanelerimizde oyunlar yasaklandı. Oyunların yasak olması esnafımızı zor durumda bırakmaktadır. Sürecin ne getireceğini bilemeyen esnaf arkadaşlarımız zaman zaman şikayetlerini bizlere dile getirmektedirler.

Kahveci esnafı biran önce kahvehanelerinde oyunların serbest olmasını istemektedir. Lokantalarımız, çay ocaklarımız ve diğer faaliyet alanlarındaki işletmelerimizde kısıtlıda olsa faaliyetlerimiz devam etmektedir.

ESNAFIN BİR TEMMUZDA KREDİ TAKSİTİ ÖDEMESİ ÇOK ZOR

Esnaflar olarak Perşembe günü yapılacak olan kabine toplantısında özellikle hiç açılmayan işletmelerimizle ilgili sayın cumhurbaşkanımızdan müjde beklemekteyiz. Borç yapılandırmaları konusunda vergi, SSK, Bağ-Kur ve kamu alacaklılarının yapılandırmaları söz konusu olmuştur.

Bu konuda da banka ve Esnaf Kefalet Kooperatiflerinden çekilen kredi taksit ödemelerinin Aralık ayına kadar faizsiz ötelenmesini talep ediyoruz. Çünkü kısıtlılık süreci devam etmektedir. Bu süreçte esnaflarımızın kredi ödemelerini 1 Temmuzda ödemeye başlamaları çok zor olacaktır.

Bu nedenle kabine toplantısından küçük esnaf ve sanatlarlarımız müjdeli bir haber beklemektedir. Şuana kadar kira, gelir kaybı desteği ile son süreçte verilen hibe desteğiyle esnafımız azda olsa moral bulmuştur ama ticari faaliyetleri açısından da karamsarlıkları devam etmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızdan, ilgili bakanlarımızdan ve hükümetimizden küçük esnafa iyi bir haber vermelerini temenni etmekteyiz. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi