Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Zonguldak Şubesi eski Başkanı Esnaf Şükür Küçükali, esnafın patlama noktasına geldiğini belirterek “Esnaf derdine çare arıyor ama bulamıyor. Esnafın sesini kestiler” dedi.

İcra Dairelerinde icra kuyruklarının başladığına dikkat çeken Küçükali, “Bu nedenle esnafın borçlarının ötelenmesi gerekiyor. Esnaf için en acil olanı da biran önce sicil affının çıkartılmasıdır. Esnafa sicil affı çıkartmadıktan sonra esnafa şu kadar kredi verdim demenin mantığı yok” diye konuştu.

Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Zonguldak Şubesi eski Başkanı Esnaf Şükür Küçükali, açıklamasına şöyle devam etti:

ESNAF KREDİ ÇEKEMİYOR!

“Bankalar esnafa kredi veriyoruz diyorlar ama özellikle devlet bankalarına gittiğimizde önümüze bir sürü zorluklar çıkartıyorlar. Kredi çekmek isteyen birçok esnaf bankalara müracaat etmelerine rağmen kredi alamıyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımız bize maskemizi, kolonyamızı gönderdi, bizlere değer verdiğini gösterdi kendisine teşekkür ediyorum ama ne hikmetse bankalar bizi adam yerine koyup kredi vermiyorlar! Kredi çekmek için Halk Bankasına müracaat ediyorum bana bir ay sonra mesaj atıyorlar ve “Sen Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin üyesisin oraya kredi müracaat et” diyorlar. Ben Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifine kredi müracaatı ettiğim zaman alacak olduğum paradan 2 bin lira civarında komisyon kesiliyor ama banka kendisi kredi verdiği zaman komisyon kesilmiyor. Burada esnafı resmen Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifine yönlendirip parasını kesiyorlar. Eğer esnafa direk kredi vereceksen ver vermeyeceksen insanları kapı kapı dolaştırma! Ayrıca Kooperatifte kredi müracaatında bulunup alamayan esnafın birçok dosyası var.

İCRA DAİRELERİNDE İCRA KUYRUĞU VAR!

Esnafların bir sürü çekleri protesto olmuş. Esnaf patlama noktasına gelmiş. İcra Dairelerinde icra kuyruğu başladı. Bu nedenle esnafın borçlarının ötelenmesi gerekiyor. Esnaf için en acil olanı da biran önce sicil affının çıkartılmasıdır. Esnafa sicil affı çıkartmadıktan sonra esnafa şu kadar kredi verdim demenin mantığı yok. Benim 2008 senesinde bir çek karnemin yazılmasından dolayı ben hiçbir yerden kredi kullanamıyorum. Benim hiçbir icram yok, borcum yok, sıkıntım yok ve banka puanım yüksek olmasına rağmen bir çekimin 2008 senesinde bankaya iade edilip envanterden düşürülmediğinden dolayı kredi kullanamıyorum. Bu nedenle esnaf için acilen kalıcı sicil affı gerekiyor. Bu olmadıktan sonra esnafın sorununun çözülmesi mümkün değil.

HÜKÜMETLE DERDİMİZ YOK DERDİMİZ GEÇİM SIKINTISI

Önceki gün bir Esnaf Odası Başkanı bir siyasi partinin genel kurulunda kürsüye çıktı isyan etti ve “geçinemiyoruz, bittik” diyor! Ama ne oldu? Başkan kürsüde konuşurken bütün televizyonlar canlı yayını kesti. Esnafın sesini kestiler. Bu konunun siyasetle ilgisi yok. Herkes derdini anlatmaya çalışıyor ama konuşan esnafın sesi kesiliyor. Esnaf derdini anlatıp, sesini duyuramıyor. Bizim hükümetle derdimiz yok derdimiz geçim sıkıntısı. Esnaf derdine çare arıyor ama bulamıyor! Esnafın sesinin duyulmasını istemiyorlar artık yeter. Biran önce esnafın elinden tutulması ve ticaretin canlanması gerekiyor.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi