Zonguldak Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, pandemi döneminde esnafın çektiği kredilerin geri ödemesini faizsiz ötelenmesi talebinde bulunduklarını belirti.

Devletimizin desteklerini alarak bu zor süreci atlatmak istiyoruz diyen Coşkun, “Ankara’da yaptığımız son toplantıda kamu alacakları konusunda SSK vergileriyle ilgili yapılandırma talebimiz oldu. Birde vergi yapılandırmalarında kamu bankalarıyla anlaşıp faizsiz kredilerle SSK veya Vergi Dairelerine olan borçları kapatmak istiyoruz” dedi.

Zonguldak Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, gazetecilere yaptığı açıklamasına şöyle devam etti:

TÜRKİYE’NİN ÇOĞU İLİNDEN İYİ DURUMDAYIZ

“Pandemi dolayısıyla gerekli denetimler hergün yapılıyor. İçişleri Bakanlığımızın 81 il valiliğine gönderdiği genelge kapsamında da haftada 2 veya 3 gün sayın valimiz, kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız, sağlık müdürlüğümüz ve oda başkanlarımızın da katılımlarıyla denetimler yapılıyor. Yaptığımız denetimlerde gerçekten pandemi süreci ve tedbirlerin hem esnaflarımız hem de vatandaşlarımız tarafından uygulandığını görüyoruz. Birkaç eksik olabilir ama il genelinde pandemi kurallarına uyma noktasında iyi gidiyoruz. Bu konuda vatandaşlarımız ve esnaf arkadaşlarımıza göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum. Türkiye’nin çoğu illerinden iyi olduğumuzu söyleyebiliriz.

GIDA VE KİRA YARDIMI TALEBİMİZ VAR

Bizler pandemiden en çok etkilenen meslek guruplarının temsilciliğini yapıyoruz ve zor bir dönemden geçiyoruz. Pandemi döneminde kullandığımız kredilerin geri dönüşleri başlıyor. Bizim bu geri dönüşün tekrardan uzatılması ve faizsiz ötelenmesi konusunda talebimiz var. Çünkü süreç nedeniyle meslek guruplarımız içinde işyerini hiç açmayan arkadaşlarımız var. Onlar içinde hem kira hem de gıda yardımı yapılması talebimiz var. Ankara’da yaptığımız son toplantıda kamu alacakları konusunda SSK vergileriyle ilgili yapılandırma talebimiz oldu. Birde vergi yapılandırmalarında kamu bankalarıyla anlaşıp faizsiz kredilerle SSK veya Vergi Dairelerine olan borçları kapatmak istiyoruz. Devletimizin desteklerini alarak bu zor süreci atlatmak istiyoruz.

AHİLİK HAFTASI KISITLI KUTLANACAK

Önümüzdeki hafta içinde kutlayacak olduğumuz Ahilik Haftası etkinliklerimiz pandemi nedeniyle kısıtlı geçecek. Pazartesi günü valilik binası önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunacağız ardından valimiz ve belediye başkanımızı ziyaret edeceğiz. Salı günü de yılın ahisinin işyerini ziyaret edeceğiz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi