Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, ekonomik anlamda zor durumda olan esnafların talepleri olduğunu söyledi.

Esnafın zor durumda olduğunu belirten Coşkun, “Şimdi esnaflarımız işyerlerini açtı iki gün sonra alacaklar esnaflarımızın kapısına gelecekler. Bu nedenle esnafımızın borçlarının 2022 yılına kadar faizsiz ötelenmesini istiyoruz” dedi.

Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, açıklamasına şöyle devam etti:

HARİTADA ZONGULDAK’I MAVİYE ÇEVİRMEK HEPİMİZN ELİNDE

“Esnaflar olarak beklediğimiz bir düzenleme geldi ancak Zonguldak’ta ki salgın sayısının yukarı doğru gitmesi bizleri tedirgin ediyor. 2020 yılının 12 Mart’ından bu tarafa kapalı olan zaman zaman açılıp sonrasında kapanan işyerlerimiz var. Esnafımızı ayakta tutmak ve işyerlerimizi açık tutmak bizlerin elinde diye düşünüyorum. Öncelikle esnaf arkadaşlarımıza sonrasında Zonguldak’taki hemşerilerime sesleniyorum; haritada Zonguldak’ı ilk önce sarıya sonrasında maviye çevirmek bizlerin elinde. Bu nedenle sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uyalım. Kurallara uymayan arkadaşlarımıza gerekli ikazları yapalım. İkazdan anlamayan olursa gerekli yerlere şikayette bulunalım. Yoksa süreç iyi ilerlemez. Haritada Zonguldak’ı maviye çevirmek hepimizin görevidir.

İŞYERLERİ AÇILDI İKİ GÜN SONRA ALACAKLILAR ESNAFIN KAPISINA GELİR!

Ekonomik anlamda zor durumda olan esnaflarımızın talepleri var. Bu kapsamda kamu ve özel bankalarla kredi konusunda anlaşma yolundayız. Biz en az 6 ay geri ödemesiz ve düşük faizli kredi talep ediyoruz. Ekonomik olarak zor durumda olan esnafımız elindeki sermayesini harcadı eşinden, dostundan, akrabasından aldığı desteklerle bu zamana kadar idare etti. Şimdi esnaflarımız işyerlerini açtı iki gün sonra alacaklılar esnaflarımızın kapısına gelecekler. Bu nedenle esnafımızın borçlarının 2022 yılına kadar faizsiz ötelenmesini istiyoruz. Şuanda işlerin çevrilebilmesi içinde özellikle esnafımızın nakit paraya ihtiyacı var. Bu konuda Konfederasyon ve ilgili bakanlıklarla yaptığımız çalışmalar var. Sayın Cumhurbaşkanımız önümüzdeki hafta ekonomik paket açıklayacak. Bunun içinde bizimde mutlaka olmamız gerekiyor ve olacağımıza inanıyorum. Cumhurbaşkanımızın açıklayacağı paketin içinde mutlaka esnaf ve sanatkarlarımızın olması gerekiyor.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi