Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde esnaf ve sanatkarların çok ciddi sıkıntıya girdiğini belirtti.

Esnafların zor bir dönemde olduğunu belirten Coşkun, “Pandemi tedbirleri kapsamında alınan kararlardan ekonomik olarak etkilenecek esnaf ve sanatkarlar için bir yıl geri ödemesiz sıfır faizli 25 ila 50 bin lira arasında kredi talep ettiklerini söyledi.

Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, açıklamasına şöyle devam etti:

ESNAFIN FİNANSMAN SIKINTISI VAR

“Esnaflarımız pandeminin birinci dönemini zor geçirdi ikinci döneminde de finansman konusunda bayağı sıkıntıları var. Bu konuda da esnaflarımızın beklentileri de var. Özellikle kiracı konumunda olan esnaf arkadaşlarımıza kira ve gıda yardımı talebimiz var. Pandemiden etkilenen esnaflarımız için uzun vadeli ve sıfır faizli 30 ila 50 bin lira arasında kredi talebimiz var. Esnafımız bu dönemi ancak bu şekilde atlatabilir. Özellikle konfederasyon genel başkanımız nezdinde hükümetimizden beklentimiz ve taleplerimiz bu yönde. Bankalarla protokol yapılıp 1 yıl geri ödemesiz 25-50 bin lira arasında sıfır faizli kredi talep ediyoruz.

ESNAF İÇİN SIFIR FAİZLİ KREDİ TALEP EDİYORUZ

Pandeminin ikinci dönemiyle birlikte esnaflarımızın sıkıntıları arttı. Pandemi kararlarına göre işyerlerini kapatacak esnaf arkadaşlarımız var esnaflarımızın yanında çalışan arkadaşlarımızda var. Kredi kullanan esnaflarımız var ve bu kredilerin geri ödemeleri başladı. SGK ve vergi prim borçlarında yeni bir yapılandırma yapıldı ama bir önceki ötelemelerin geri ödemeleri de başladı. Esnaflarımız zor bir dönemde. Daha evvel kullandığımız krediler için tekrar geriye dönük öteleme istiyoruz. Özellikle de son pandemi tedbirleri kapsamında kapatılan işyerlerine de bir yıl geri ödemesiz sıfır faizli 25 ila 50 bin lira arasında kredi talep ediyoruz. Esnaflarımızın sorunlarını bu şekilde aşabiliriz diye düşünüyoruz. Alınan ve bundan sonrada alınabilecek pandemi kararlarına ülkemiz ve sağlığımız için uymak zorundayız ama devletimizden de bir beklentimiz var.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi