Zonguldak Kahveciler Ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Alparslan Küçük, esnafın sigorta, bağkur, SSK gibi borçlarına yapılandırma talep ettiğini belirterek esnafın sahipsiz kaldığını belirtti.

Kahveci esnafımız mağdur diyen Küçük, “Esnaflarımız günde 30 bardak 40 bardak çay satarak kiralarını, vergilerini, sigorta primlerini, bağkur primlerini, belediyeye olan çevre temizlik vergisini, katı atık, kira ve reklam vergi borçlarını ödeyemezler, ödeyemiyorlar” dedi.

Zonguldak Kahveciler Ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Alparslan Küçük, açıklamasına şöyle devam etti:

ESNAF SİGORTA, BAĞKUR VE SSK BORÇLARINA YAPILANDIRMA İSTİYOR

“Pandemi genelgesi kapsamında 16 Mart 2020 tarihinde kahvehanelerimiz kapatıldı 1 Haziran 2020 tarihinde açıldı. Bu dönem içerisinde kahvehanelerimizde oyunlar yasaklandı ve yasak halen devam etmektedir. Bu süreçte kahvehanelerimizin açık olmasının esnafımız açısından maddi anlamda getirisi yoktur. Oyun oynanması yasak olduğu müddetçe kahvehaneci esnaflarımız 30 bardak 40 bardak çay satarak kiralarını, vergilerini, sigorta primlerini, bağkur primlerini, belediyeye olan çevre temizlik vergisi, katı atık, kira ve reklam vergi borçlarını ödeyemezler, ödeyemiyorlar. Bu konunun özellikle dikkate alınmasını istiyoruz. Bizler esnaf arkadaşlarımızın sigorta, bağkur, SSK gibi borçlarına yapılandırma talep ediyoruz. Oyun oynanmasının yasak olduğu bu dönemde esnaf arkadaşlarımızın talepleri içerisinde SSK primlerinin, Bağkur primlerinin alınmaması ve devlet desteği var. Özellikle esnaf arkadaşlarımız kiraları konusunda kiralarının talep edilmemesi konusunda devletten genelge yayınlayarak resmi açıklama yapmasını beklenmekte.

KAHVECİ ESNAFIMIZ MAĞDUR!

Kahveci esnafımız mağdur. Bizler meslek odasıyız ancak bizim üst kuruluşlarımızda var. Özellikle bu zor dönemde kahveci esnafı arkadaşlarımız yalnız bırakılmamalıydı. Ben siyasi ayrım gözetmeden Zonguldak’ı temsil eden tüm milletvekillerimizden kahveci esnafı arkadaşlarımızı ziyaret etmelerini, meslek odamızı ziyaret etmelerini rica ediyorum. Gelsinler ben kendilerine refakat edeyim kahveci esnaflarımızı dolaşalım arkadaşlarımızı bir dinlesinler. Zonguldak hepimizin, bu esnaf hepimizin, bizler esnaflarımızdan aldığımız yetki ile burada konuşuyoruz. Esnafımızın sahipsiz kaldı. Gerçi milletvekillerimiz bizleri seçim dönemlerinde de ziyaret etmiyorlar. Belediye seçimlerinde meslek odaları ziyaret ediliyor.

YETKİLİLER NEDEN MESLEK ODALARINI ZİYARET ETMİYOR?

Bizler 650 üyesi olan bir meslek kuruluşuyuz, sivil toplum örgütüyüz. Bizler kamu kurumu niteliğindeki kuruluşlarız. Bizler bazı dernekler ya da meslek odaları gibi değiliz bizler esnafın temsil edildiği meslek odasıyız. Burası esnafın temsil edildiği, esnafla ayakta kalabilen ve esnafların sorunlarının talep edildiği bir yer. Sadece milletvekilleri için değil bütün bürokratlar için söylüyorum. Zonguldak’ı yönetenler için söylüyorum. Kamu kurum ve kuruluşları ile belediyeleri de buna dahil ederek söylüyorum “Niçin Meslek Odalarını Ziyaret Etmiyorlar?” Bizim kapımız herkese açık. Biz gelene niye geliyorsunuz demiyoruz, niye gelmiyorsunuz diyoruz. Bizim odamızın içerisinde lokantacı esnafımız, simitçi esnafımız, fırıncı esnafımızda var. Üniversitelerde uzaktan eğitim var üniversite bölgemizdeki bütün esnafımız perişan halde. Bu zor günümüzde esnaflarımız hatırlanmıyorsa seçim zamanı için bir şey söylemek istemiyorum.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi